Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

20. januar 2020.

U hotelu Njujorker u srcu Menhetna, Teslina naučna fondacija (TNF) u saradnji sa Generalnim konzulatom Srbije u Njujorku osmi put je održala konferenciju „U duhu Tesle“, a jednu od istoimenih nagrada dobila je glumica Katarina Radivojević

U programu koji je vodila Lana Ašanin predstavile su se brojne Tesla organizacije i pojedinci koji su uradili nešto značajno u domenu promocije Teslinog života i dela. Između ostalog prikazan je i odlomak iz romana "Nina od Arabije" o Tesli i Mark Tvenu koji čita glumac Nenad Nenadović.

Konferenciju o Tesli pratila je i umetnička izložba posvećena Tesli sa umetnicima koji su napravili najbolje radove u proteklih 12 meseci. A nastupila su i folklorna društva "Opančići"  iz  Ridžvuda  i "Drina" iz Patersona.

U večernjim satima održan je susret Teslin Narod, panel diskusija u organizaciji TNF i Generalnog konzulata Republike Srbije u Njujorku, a program je vodila Katarina Radivojević jedna od najpopularnijih srpskih glumica. Olgica Vlačić, konzul Republike Srbije u Njujorku učestvovala je na panelu.

Katarina Radivojević je organizovala i osmislila panel sa Marijom Tomić, koji je bio u večernjim satima. 

Specijalni gosti ovogodišnje konferencije bili su dr Branimir Jovanović, dugogodišnji bivši direktor Muzeja Nikola Tesla u Beogradu, jedan od najvećih poznavalaca Teslinog lika i dela, i Moše Mana (Moishe Mana), američki biznismen rodom iz Izraela, koji već više od 35 godina razvija posao u oblasti dokumentacione tehnologije, medija i zabave.

Teslina naučna fondacija iz Filadelfije ih je obojicu nagradila medaljama Teslinog naroda.

Slikarka iz Los Anđelesa Sara Radovanović dobitnik je nagrade za najbolje delo na temu Tesle u prethodnoj godini, a ilustrator Rene Mej (Rainie May) za najbolju ilustraciju u istom periodu.

Dobitnici nagrade “U Duhu Tesle” (Tesla Spirit Award) za 2019. godinu su poznata glumica Katarina Radivojević, direktor obrazovanja Tesline naučne fondacije Ešli Redfern (Ashley Redfearn), novinar i publicista iz Kanade Marina Bulatović, producent Sava Sajko (za dokumentarni film o Tesli i Pupinu) i glumica i TV lice iz Njujorka Lana Ašanin.

autor: Marina Bulatović, PR Tesla Science Foundation

foto: Milica Savić, Director of Art & Technology Tesla Science Foundation

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments