Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

27. januar 2020.

Dobrotvor iz Kanade Milomir Glavčić, po kojem vrtić na Beranovcu nosi ime, nije imao srećno detinjstvo, ali ono što je stekao u životu deli sa drugima, sa decom posebno,  jer želi da sva deca u Srbiji imaju lepše detinjstvo

Povodom obeležavanja školske slave Svetog Save, danas je i u vrtiću „Milomir" na Beranovcu, presečen slavski kolač i izvedena priredba u čast srpskog prosvetitelja, u kojoj su učestvovali mališani iz Predškoske ustanove „Olga Jovičić Rita".

Vesna Nešović, glavni vaspitač, zahvalila se donatoru Milomiru Glavčiću.

- Čast nam je što se ovogodišnje osveštanje kolača obavlja u našoj ustanovi,  kao i to što smo ovogodišnji domaćini školske slave. Pripremili smo prigodan program. Zahvaljujući donatoru, dobili smo odlične uslove za rad, a naš zadatak je da vaspitavamo decu u duhu svetosavlja, koje podrazumeva osećaj zajedništva, humanost i poštenje. Sveti Sava je pre osam vekova postavio temelje obrazoanja, a mi ćemo se truditi da budemo što uspešniji u misiji da na licima naše dece svaki dan blista osmeh- istakla je Nešović.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić podsetio je da je Svetosavska nedelja prethodnih dana u Kraljevu obeležena nizom manifestacija.

- U toku prethodnih dana organizovane su različite manifestacije od strane osnovnih i srednjih škola. Sa ponosnom možemo da kažemo da se danas nalazimo u jednom od najlepših vrtića, ne samo u Kraljevu, već i u Srbiji. Deca sa teritorije Beranovca, Jovca, Kovanluka, Metikoša i Dragpsinjaca, koja pohađaju ovaj vrtić, imaju mogućnost da u ovom divnom  prostoru provode detinjstvo, a vreme koje smo proveli u najranijem periodu, obeležava čoveka, za čitav život - kazao je Terzić.

Miroljub Dugalić, novinar „Politike" i dugogodišnji prijatelj Milorada Glavčića, naveo je da bi donator iz Kanade, po kojem je vrtić dobio ime, bio prezadovoljan kada bi uživo video kako danas izgleda vrtić, koji trenutno pohađa 134 mališana.

- Želja darodavca, kao i svih nas, jeste da dece iz godine u godinu ima sve više. Milomir nije imao srećno detinjstvo. Naprotiv, bio je jako siromašan i odrastao je bez roditelja. Jedini čovek koji mu je pomogao, bio je jedan meštanin Jošaničke Banje, koji mu je dozvoljavao da sedi pored njegovog sina i da uči iz njegovih knjiga. Milomir je to zapamtio i zbog toga je uvek spreman da pomogne deci, u Kraljevu, Jošaničkoj Banji, u celoj Srbiji. Njegova je želja da sva deca u Srbiji imaju lepše detinjstvo i da porastu u dobre i uspešne ljude - rekao je Dugalić.

Bojana Marinković, načelnica Školske uprave, podsetila  je da nije slučajnost što je vrtić „Milomir", jedan od ovogodišnjih organizatora obeležavanja Dana Svetog Save.

- Gospodin Glavćić je zadužio naš grad svojom plemenitošću i dobročinstvima, posle kojih su stvoreni povoljni uslovi za rad i život. Kao rukovodilac Školske uprave, moram da naglasim da je ovaj čovek pružio veliku pomoć i drugim obrazovnim ustanovama u Kraljevu i okolini, pre svega  školi u Jošaničkoj Banji i Gimnaziji u Raški. Velika su to dela, a veliki ljudi ostaju veliki i kada su daleko od svog zavičaja - zakljućila je Marinković.

                     Jovana Ristić

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments