Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

19. februar 2020.

Predstavljanje dela „Tuzlanska kapija-režirana tragedija“ autora general-potpukovnika Ilije Brankovića, biće više od promocije, jer predstavlja svedočenje o sudbini generala Novaka Đukića koji je bez dokaza osuđen na 20 godina zatvora

Sutra (četvrtak, 20. februara) u 18.00 časova u Svečanoj sali Gradske uprave u Kraljevu biće priređena promocija knjige „Tuzlanska kapija - režirana tragedija“ autora general - potpukovnika Ilije Brankovića.

Ovo nije samo promocija knjige, već i svedočenje o sudbini generala Novaka Đukića,, koji je osuđen na izdržavanje zatvorske kazne od 20 godina.

U knjizi autor general Branković svedoči o detaljima masakra i prezentuje istinu o događaju na Trgu Kapija u Tuzli 25. maja 1995. godine, kada je poginula 71 osoba, a više od 180 je lakše i teže ranjeno.

Sud Bosne i Hercegovine osudio je na 25 godina zatvora generala Novaka Đukića, bez dokaza da je on izdao naredbu za ispaljivanje granate koja je, navodno, prouzrokovala tragediju.

Da bi dokazali da general Đukić nije kriv, tim za njegovu odbranu od 2013. do 2017. Izvršio je ekspertize, koje su pokazale da granata nije uzrok tragedije. Sudski veštaci, Pored domaćih sudskih veštaka, ekspertize su nezavisno, svaki za sebe, izveli i eksperti iz Češke, Francuske I Izraela, i kroz njih opovrgli lažno navedene činjenice i podatke veštaka i tužilaštva.

Ministarstvo pravde BiH je, ignorišući rezultate prikazane u Izveštajima eksperata iz Srbije i inostranstva, dostavilo zamolnicu srpskom Ministarstvu pravde da prihvati presudu Suda BiH i generala Novaka Đukića uputi na izdržavanje kazne. Da bi sud u Srbiji postupio po njihovom nalogu, oni su bili dužni da dostave dokumentaciju slučaja, što nisu učinili, čime je Tim za odbranu suočen sa opstrukcijom od strane suda BiH.

Da bi pobedila istina koju zaslužuju pre svega nedužno nastradali, njihove porodice i lažno optuženi general Đukić, Tim za odbranu organizuje promociju knjige, na kojoj će prikazati izvorne činjenice vezane za ovu režiranu tragediju.

Publici će se predstaviti autor knjige, recenzenti i advokat iz advokatskog Tima odbrane. Ulaz je besplatan!

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments