Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

26. februar 2020.

Petogodišnja Kraljevčanka vodi najvažniju bitku protiv agresivnog tumora i ima samo jednu želju: da izadje iz bolnice i da se u nju više na vraća, ali je za tu pobedu života čeka skupa operacija u inostranstvu, evo kako možemo da pomognemo

Petogodišnjoj Tanji Slavković iz Kraljeva pre manje od dva meseca otkiven je redak oblik kancera sarcoma-PNET, sa veoma lošom prognozom. Zbog agresivne prirode tumora, devojčica je odmah počela sa hemioterapijom, a jedini način da pobedi ovu opaku bolest, jeste hirurško odstranjivanje rebara, koja su bila u kontaktu sa tumorom, u što kraćem vremenskom roku. Nažalost, s obzirom na velićinu i poziciju tumora, takva operacija nije izvodljiva u Srbiji, već isključivo u specijalizovanim inostranim klinikama, što iziskuje ogromne troškove, koje njeni roditelji nisu u stanju da plate.

Počelo je tako što je krajem prošle godine, nedugo posle svog petog rođendana, Tanja hospitalizovana u Kliničkom centru Kragujevac zbog sumnje na upalu pluća sa izlivom. Nakon komplikacija, hitno je prevezena na intenzivnu negu Instituta za majku i dete u Beogradu.

Novogodišnje praznike mala Tanja je, umesto sa svojom mlađom sestrom Tarom i roditeljima, provela sama na intenzivnoj nezi.

U novoj godini, Tanju je umesto lepih poklona dočekalo saznanje da je izliv u desnom plućnom krilu prouzrokovao Ewing sarcoma/PNET tumor, koji je probio VII rebro.

Iako je još uvek mala da bi shvatila ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi, Tanja zna da nije normalno da dete njenog uzrasta bude stalno u bolnici. Ima samo jednu želju, da izadje iz bolnice i da se tamo više na vraća. Istu želju dele njeni roditelji kao i svi koji je poznaju.

Aleksandra Terzić, vlasnica Škole crtanja i slikanja Atelje Krug, inicijator je humanitarne akcije na kojoj će, u subotu, 29. februara, od 16 do 19 časova na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu, šminkati maske, kako mališanima, tako i odraslim sugrađanima, a sav novac koji se sakupi, biće prosleđen Tanjinim roditeljima za dalje lečenje. 

- Pozvala bih Kraljevčane da dođu u što većem broju da se družimo i pomognemo ovoj devojčici da ode u inostranstvo na lečenje i da pobedi opaku bolest, koja se brzo širi, pa je svaki dan bitan. Ne postoji određena cena šminkanja, već je ideja da svako, u kutiju sa Tanjinim likom, donira onoliko koliko može. Za subotu su najavili lepo vreme i iskreno se nadam da će se ljudi odazvati pozivu i pomoći Tanji da iz ove životne bitke izađe kao pobednik - kazala je Aleksandra.

Oni koji nisu u mogućnosti da u subotu dođu na Trg srpskih ratnika i podrže akciju, novac za izlečenje ove devojčice mogu uplatiti i preko Humanitarne fondacije „Budi human", Aleksandra Šapića, tako što će poslati sms poruku na broj 3030, a u komentaru upisati broj 782. Cena poruke iznosi 200 dinara, a PDV se ne naplaćuje. Putem ove fondacije, novac mogu donirati i građani Švajcarske, slanjem sms poruke na isti broj, sa tim što u komentaru treba da stoji ,,budihuman782", a SMS se šalje na 455

Novac za Tanjino lečenje moguće je donirati i direktnom  uplatom na dinarski i devizni račun njene majke kod banka Intese.

160-000000042993-80 (dinarski račun) i

1600600000004302387 (devizni račun).

IBAN: RS35160600000004302387

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj E-doniraj

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments