Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

29. februar 2020.

Na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu danas je održana humanitarna akcija pokrenuta na društvenim mrežama za pomoć Tanji Slavković, a svoju humanost  narednih dana pokazaće i mnogi drugi koji žele da se što pre skupi novac za lečenje teško bolesne devojčice

Tokom akcije „Pomozimo da Tanja pobedi opaku bolest", prema rečima organizatora, na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu danas je prikupljeno 104. 935 dinara. Cilj je da se u što kraćem roku sakupi novac za lečenje petogodišnje devojčice Tanje Slavković, koja boluje od teškog oblika karcinoma, a jedini način za njeno ozdravljenje je složena operacija u inostranstvu.

Aleksandra Terzić, vlasnica škole crtanja i slikanja „Atelje Krug", bila je inicijator današnje akcije. Kada je čula za bolest male Tanje, Aleksandra je odlučila je da na centralnom mestu u gradu, organizije šminkanje – iscrtavanje maski, (u poslednje vreme veoma traženo u dečjm igraonicama) sa humanitarnim ciljem. Naime, pored okupljenih mališana, koji su danas u dugim redovima  čekali da dobiju modernu šaru na licu, stajala je kutija sa likom bolesne devojčice, u koju su roditelji mališana, ali i svi oni koji su se od 16 do 19 časova našli na Trgu srpskih ratnika, mogli da doniraju novac za lečenje bolesne devojčice.

Kada je na najavu ove akcije naišla na društvenim mrežama, Kraljevčanka Sandra, dečji animator, odlučila je da pruži svoj doprinos, pa je danas, prerušena u klovna, zabavljala najmlađe sugrađane koji su se okupljali u sve većem broju. Za svega dvadesetak minuta od postavljanja prvih rekvizita, Trg srpskih ratnika u Kraljevu postao je  velika, radosna  i šarena dečja žurka sa plemenitim ciljem.

- Igramo, pevamo, žongliramo, duvamo balone, a klinci su oduševljeni. Naše malo nekome znači puno. Pozivam sve ljude da pomognu ovoj devojčici, onoliko koliko mogu. U ovakvim situacijama se ne gleda koliko je ko dao, nemamo svi isto novca, ali je bitno da se što više ljudi uključi u akciju kako bi Tanja dobila šansu da pobedi velikog „neprijatelja". Divno je što su naši sugrađani pokazali humanost – ponosna na odziv građana Kraljeva ističe organizatorka Aleksandra, dok sa grupom od dvadesetak mališana, predvodi „vozić", uz taktove dečjih pesmica.

Akciji prikupljanja novčanih sredstava za pomoć ovoj devojčici, priključio  se veliki broj pojedinaca i privatnih firmi, najviše iz Kraljeva i Kragujevca. Mnogi ugostiteljski objekti, postavili su kutije sa Tanjinim likom u koje gosti mogu da doniraju novac za Tanjino lečenje. „Žuti taksi" je najavio da će kompletnu zaradu koja taksi vozila budu imala od 7 do 12 časova preusmeriti zaa lečenje devojčice. Akciji se priključilo i nekoliko kozmetičkih i fizerskih salona, sportskih klubova, zubarskih ordinacija, restorana brze hrane, vrtića... U predškolskoj ustanovi „Vini pu" organizovan je dečji bazar, na kojem je od prodaje predmeta koje su predškolci napravili za Tanjino lečenje skupljeno 112.500 dinara.

Podsetimo, petogodišnjoj Tanji Slavković je pre manje od dva meseca, otkriven  redak oblik kancera sarcoma-PNET, sa veoma lošom prognozom. Zbog agresivne prirode tumora, devojčica je odmah počela sa hemioterapijom, a jedini način da pobedi ovu opaku bolest, jeste hirurško odstranjivanje rebara, koja su bili u kontaktu sa tumorom, u što kraćem vremenskom roku. Nažalost, s obzirom na velićinu i poziciju tumora, takva operacija nije izvodljiva u Srbiji, već isključivo u specijalizovanim inostranim klinikama, što iziskuje ogromne troškove, koje njeni roditelji nisu u stanju da plate.

Nedugo posle svog petog rođendana, početkom ove godine Tanja je hospitalizovana u Kliničkom centru Kragujevac, zbog sumnje na upalu pluća sa izlivom. Nakon komplikacija, hitno je prevezena na intenzivnu negu Instituta za majku i dete u Beogradu, gde je ustanovljeno da je izliv u desnom plućnom krilu  prouzrokovao  Eving sarcoma/PNET tumor, koji je probio sedmo rebro. Bolest se brzo razvija, tumor je na nezgodnom mestu i velikih dimenzija, pa je jedini način da se devojčica oporavi -  složeni operativni zahtev.

Novac za izlečenje ove devojčice, građani mogu uplatiti i preko Humanitarne fondacije „Budi human", Aleksandra Šapića, tako što će poslati sms poruku na broj 3030, a u komentaru upisati broj 782. Cena poruke iznosi 200 dinara, a PDV se ne naplaćuje. Putem ove fondacije, novac mogu donirati i građani Švajcarske, slanjem sms poruke na boj 455, s tim što u komentaru treba da stoji ,,budihuman782", kao i direktnom  uplatom na dinarski i devizni račun njene majke kod banke Intesa:

160-000000042993-80 (dinarski račun) i

1600600000004302387 (devizni račun),

IBAN: RS35160600000004302387

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

kao i uplatom platnim karticama putem linka: E doniraj

                     Jovana Ristić

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Dejan

    Gost - Dejan

    Sve ste lepo napisali, no, nigde ne pročitah šta je grad Kraljevo dao, učestvovao, u svemu ovome !? Gde su razni ugostitelji ( lepe Bore, Miraži,.....), razni prevoznici ( Vulovići, Kavimi, Pubovi, Nenad komerci, taksisti,...) i na kraju, naši Republički poslanici, gradski odbornici ili se sve svelo na našu gradsku sirotinju !?
    • Ime: Dejan