Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

3. mart 2020.

Tridesetoro dece iz kosovske opštine Gračanica, koja žive u albanskom okruženju, danas je, na poziv grada Kraljeva, stiglo na planinu Goč, gde će u Dečjem odmaralištu boraviti  do 6. marta

Zajedničkom saradnjom između grada Kraljeva i Dečjeg odmarališta „Goč", uz podršku  Kancelarije za Kosovo i Metohiju, odlučili smo da deci sa Kosova i Metohije ulepšamo život, makar na nekoliko dana, kazao je danas gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, koji se sastao sa pomoćnikom direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem i predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem. Povod sastanka bio je dolazak 30 dece sa teritorije opštine Gračanica u Dečje odmaralište „Goč" na istoimenoj planini, gde će boraviti do 6. marta

- Ova deca koja žive u lošim uslovima, neposredno pored neprijateljski nastrojenih Albanaca, raduju se svakom izlasku iz takve sredine. Nastojaćemo da ovakve posete postanu tradicija. Želim i da se zahvalim poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Mariji Jevđić, koja nam je pomogla u realizaciji ovog projekta - naveo je Terzić.

On je dodao da je da je ponosan  što  je grad na Ibru dobio priliku da bude domaćin deci iz Gračanice.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, pohvalio je saradnju opštine Gračanica i grada  Kraljeva, izrazivši zadovoljstvo što će 30 dece južno od Ibra biti u višednevnoj poseti planini Goč.

- Poslednjih 20 godina naša deca na Kosovu i Metohjiji rađaju se i žive u neizvesnim uslovima, koje teško možemo da opišemo. Država Srbija čini sve da toj deci omogući koliko - toliko normalan život. Činimo sve da im obezbedimo zimovanja i letovanja, da ih dovodimo u Beograd, kako bi se upoznali sa prestonicom, ali i lepotama širom centralne Srbiije. Deca sa Kosova i Metohije nemaju puno želja, njihova najveća želja je da žive u slobodi i miru i zbog toga je naša dužnost da im pomognemo onoliko koliko smo u mogućnosti, jer svojim opstankom na Kosovu i Metohiji štite državu Srbiju - kazao je Petković.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zahvalio se na lepom gestu onih koji su zajedničkim snagama omogućili da se u Dečjem odmaralištu na Goču ugoste najbolji učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije ove opštine.

- Ove godine osnovali smo manifestaciju „Savin đak", koja će se i narednih godina održavati u našoj opštini. Tom prilikom nagradili 30 najboljih učenika osnovnih i srednjih škola (od petog razreda do četvrte godine srednje škole), a nagrada je dolazak na planinu Goč, gde će svi zajedno provesti nekoliko dana. Oni su neizmerno srećno zbog toga - kazao je Popović.

             Jovana Ristić

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments