Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

13. mart 2020.

U zavisnosti od mogućnosti i želja, u klubu planinare i cele porodice, čak i dečica od četiri - pet godina, a najstariji član ima oko 80 godina, ponosno ističu članovi kluba koji je osvojio prvo mesto za 2019. na republičkim planinarskim akcijama

Članovi Planinarsko-smučarskog kluba „Železničar" iz Kraljeva osvojili su prvo mesto za uspehe na republičkim planinarskim akcijama, a pehar za 2019. godinu im je dodeljen na Skupštini Planinarskog saveza Srbije u Aranđelovcu m. Marta.

Do prvog mesta na republičkim planinarskim akcijama i pehara za 2019. godinu, planinari ovog uspešnog kraljevačkog kluba su došli učestvujući u planinarskim manifestacijama i prelazeći trase: Rtanj, Suva planina – Trem, Gledićke planine, Fruška gora, Stolovi, Tupižnica, Dani planinara (Kosjerić), Gledićka transverzala, Povlen, Kablar, Dan pešačenja u Srbiji, Rajac, Jastrebac, Stazama kolubarske bitke (Lajkovac).

U njihovim akcijama učestvovalo je 700 članova kluba, dok je na svim republičkim planinarskim akcijama učestvovalo oko 30.000 članova iz 176 registrovanih planinarskih klubova u Srbiji.

Na konferenciji za novinare, organizovanoj povodom novog velikog uspeha, članovi Planinarsko smučarskog kluba „Železničar" predstavili su danas svoj rad. U ime grada, „zlatnim" planinarima iz Kraljeva, nedavno osvojen trofej, čestitao je i  zamenik gradonačelnika Vukman Rakočević, istakavši  da ovaj planinarsko- smučarski klub, godinama unazad, na najbolji naćin, prezentuje grad na Ibru.

- Njihova pobeda je mnogostruka, pre svega zbog promocije zdravog stila života. Nadam se da će grad Kraljevo i u budućnosti pomagati rad ne samo ovog kluba, već i ostalih klubova ovog tipa. Ovo je velika nagrada na državnom nivou i zato - veliko im hvala - naglasio je Rakočević.

Prema rečima predsednika PSK „Železničar“ Kraljevo Dragana Jovanovića, pehar je velika satisfakcija.

- Šesti put smo prvi u Srbiji. Na republičkim akcijama borili smo se po broju učesnika i broju akcija u kojoj učestvuju klubovi. Ove godine imamo čast i privilegiju da budemo organizatori Dana planinara koji će se održati od 12. do 14. juna na Rudnu. Zahvaljujem se Planinarskom savezu Srbije, što su nam ukazali poverenje da od 180 klubova, koliko je registrovano, mi budemo organizatori. Dani planinara će biti dobra promocija Rudna, rudnjanskog kraja, kao i planine Radočelo, tu će biti i nove discipline orijentacija, orijentirin, planinsko trčanje – kazao je Jovanović.

On je dodao da planinari na teritoriji grada Kraljeva imaju dosta obeleženih staza, počev od Gledićkih planina, Kotlenika, Čemerna, Radočela, pa sve do Golije:

- Trudimo se da damo svoj maksimum, tako što održavamo planinarske akcije skoro svakog vikenda, a imamo i članove koji idu na visoke ture, u zavisnosti od  fizičkih i finansijskih mogućnosti i želja. Veoma smo ponosni i na podatak da nam dolaze i cele porodice čak i dečica od četiri - pet godina. Sa druge strane, naš najstariji član čika Radoslav Čorbić ima oko 80 godina

PSK „Železničar", koji je osnovan 1976. godine, od početka ove godine ima trideset novih članova. Sa 330 članova u prošloj godini, klub je na petom mestu po članstvu u Planinarskom savezu Srbije. Prvo mesto na republičkim planinarskim akcijama osvajali su 2010, 2015, 2016, 2017. i 2018. godine.

                  Jovana Ristić

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments