Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

17. mart 2020.

Gradski javni prevoz funkcioniše po redovnom redu vožnje, koji je prilagođen danima kada deca ne idu u školu, odnosno danima letnjeg i zimskom raspusta, ne rade šalteri javnih službi, nema kulturnih događaja, treninga...

Predstavnici Gradskog štaba za vanredne situacije juče su obavili sastanak sa gradskim javnim prevoznicima, a još jedan razgovor će biti obavljen danas.

- Bilo je više nedoumica, pa želim da istaknem da gradski javni prevoz funkcioniše po redovnom redu vožnje, koji je prilagođen danima kada deca ne idu u školu, odnosno danima letnjeg i zimskom raspusta – pojasnio je gradonačelnik Kraljeva,

Predstavnici Regionalne privredne komore Raškog i Moravičkog okruga, dodao je,  daju sve informacije privrednim subjektima;

- U stalnom smo kontaktu, a svi privrednici se mogu informisati preko komore o merama koje su preduzeli Vlada Srbije, Republički štab za vanredne situacije, lokalna samouprava i Gradski štab.

Do daljeg neće raditi ni Dečje odmaralište Goč. Kraljevačko pozorište ne radi od prethodne sedmice, a ne funkcioniše ni bioskop Kvart.

Objekte je za korišćenje zatvorio i Sportski centar „Ibar“, a i predstavnci Sportskog savez Kraljeva kontaktirali su sve sportske klubove sa teritorije grada Kraljeva i oni su prekinuli svoj rad. Prekinuti su i svi treninzi, a ne samo sportska takmičenja.

Na jutrošnjoj sednici Štaba delom je izmenjen sastav operativnih timova, pa od danas koordinator na teritoriji grada Kraljeva nije više dr Verica Đukić, već dr Radovan Čekanac.

- Razlog promene koordinatora je to što zaposleni u Zavodu za javno zdravlje imaju mnogo obaveza, budući da su preuzeli i deo posla Zavoda za javno zdravlje Čačak. Iz tog razloga, angažovan je dr Čekanac, vrstan epidemilog, koji je decenijama radio u okviru vojnog sistema. Smatram da će nam njegovo znanje i iskustvo u ovim danima mnogo značiti – ocenio je Terzić.

Izjave o stručnim temama, dodao je, u ovoj situaciji neće davati niko od političara, već isključivo stručnjaci.

Imamo dobre stručnjake, a sada nas, naveo je Terzić, „mogu spasiti samo znanje i profesionalizam“.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments