Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

19. mart 2020.

Evo koliko u Kraljevu ljudi i zbog čega, od 20 časova sinoć do pet jutros nije poštovalo zabranu ograničenja kretanja; svi ostali poneli su se odgovorno, ocenjeno na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije u Kraljevu

Želim da pohvalim sve Kraljevčani koji su se tokom trajanja policijskog časa, od 20.00 časova sinoć do 5.00 jutros, ponašali veoma odgovorno – rekao je danas posle četvrte sednice Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva, komandant Štaba Predrag Terzić

- Ukupno 40 lica zatečeno je juče sinoć na ulicama Kraljeva, za vreme trajanja ograničene slobde kretanja, ali uglavnom se radilo o ljudima koji su radnici preduzeća koja svoja radno vreme završavaju posle 20:00 časova, odnosno o radnicima koji su posle druge smene krenuli svojim kućama. Razumem da nije lako, razumem sve građane, ali svi moramo da se pridržavamo odluka koje smo doneli i to je obaveza i odgovornost svakog građanina Srbije – kazao je posle sednice Gradskog štaba gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Evo cele njegove izjave:

Na sednici Štaba konstatovano je da su u Kraljevu u potpunosti ispoštovane preporuke Vlade Srbije, Republičkog štaba za vanredne situacije, MUP-a i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Komandant Štaba Predrag Terzić podsetio je na saopštenje Srpske pravoslavne crkve koja je juče obavestila javnost da će, dok traje vanredno stanje nastojati da svoje verske obrede prilagode novonastaloj situaciji.

- Sveštenici u ovom periodu neće svetiti vodicu, jer u situaciji kada sveštenik ide od jednog domaćinstva do drugog, on može biti i prenosilac zaraze, a i sam rizikuje da bude zaražen.  Znate i sami da je veliki broj staračkih domaćinstava u Srbiji, pa bi tako moglo da dođe do širenja koronavirusa. Takođe, Srpska pravoslavna crkva će se truditi da liturgije u crkvama i hramovima. kada je to moguće, obavlja u prostoru ispred hrama ili crkve i na taj način deluje ka smanjenju mogućnosti za širenje zaraze – kazao je Teržić

Prema informacijama sa jutrošnje sednice Štaba, radnici Centra za socijalni rad u Kraljevu, zajedno sa volonterima, juče su obišli najugroženije sugrađene, koji se nalaze u tzv. „stanju socijalne potrebe“.

- Ti sugrađani dobili su pomoć od strane Centra za socijalni rad. Siguran sam da će građani Kraljeva imati dovoljno strpljenja da ostanu kod svojih kuća, posle 20:00 časova i da će oni stariji od 65 godina biti u svojim kućama sve vreme. Mi drugi treba da se potrudimo da im olakšamo ovaj period, a siguran sam da ćemo odneti pobedu. eophodno je samo da slušamo savete stručnjaka – poručio je Terzić.

Budući da ima puno naših starih sugradjana koji za primanje penzija ni do sada nisu koristili bankomate, a preporuke banaka su da što manje ima šalterskih kontakata, pitali smo - da li je, možda, od nadležnih stigla neka preporuka po tom pitanju, gradonačelnik Kraljeva odgovorio je da, za sada – nije.

*********************************************************

Od poslednjeg sinoćnjeg izveštaja do jutros u osam časova, u Srbiji su testirani uzorci 46 osoba od kojih je osam pozitivno, a 38 negativno na novi korona virus.

U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok je pet osoba zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Do osam časova jutros, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 486 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

 ******************************************************

CALL CENTAR  Doma zdravlja Kraljevo: za stanovništvo koje nema simptome infekcije koronavirusom

za odraslo stanovništvo:

od 7 do 18 časova: 036/301 672   

od 18 do 07 časova: 060/568 29 00

 

za decu predškolskog i školskog uzrasta:

od 7 do 18 časova: 036/301 578 

od 18 do 07 časova: 060/ 576 22 57

*******************************************

 

BROJEVI TELEFONA NA KOJE SE U ZAVODU ZA JAVNO ZDRAVLJE KRALJEVO MOGU JAVITI SVI KOJI SMATRAJU DA SU ZARAŽENI SU

064 88 55 176 i 064 88 55 177

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments