Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

19. mart 2020.

Privredni subjekti i preduzetnici, kod kojih priroda posla nalaže obavljanje delatnosti i tokom trajanja policijskog časa, na sledeći način mogu to da omoguće svojim zaposlenima

Zvonko Tufegdžić, predsednik Regionalne privredne komore Raškog i Moravičkog okruga, izvestio je danas posle sednice Gradskog štaba u Kraljevu da će takve dozvole preduzeća i preduzetnici moći da dobiju preko sajta Privredne komore Srbije.

Međutim, Privredna komora Srbije saopštila je da ne izdaje dozvole kompanijama koje imaju potrebe za angažovanjem zaposlenih u vreme zabrane kretanja od 20 časova uveče do pet sati ujutru.

Međutim, na molbu nadležnih državnih organa, iz Privredne komore Srbije pozvali su kompanije da popunjeni obrazac - tabelu sa podacima zaposlenih za čijim radom u noćnoj smeni postoji potreba, dostave na E mail MINISTARSTVA PRIVREDE:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Komora je anketiranjem kompanija prikupila informacije radi sagledavanja potreba za proizvodnjom i pružanjem usluga u vreme zabrane kretanja, pa molimo privrednike koji su nam već slali podatke da imaju razumevanja i to učine i u traženoj formi.

PKS će biti na raspolaganju privrednicima za sve dodatne informacije i pomoć kako bi i u novim okolnostima obezbedili nastavak nesmetanog rada u noćnim smenama, ali i u stalnoj komunikaciji sa nadležnima da bi se vladina mera što efikasnije sprovodila.

Obrazac možete pronaći na OVOM LINKU

Kako smo nezvanično saznali od Tufegdžića, predsednik Regionalne privredne komore Raškog i Moravičkog okruga, neće biti papirnatih dizvola za kretanje, već će pripadnici Policijske uprave koji budu kontrolisali kretanje – po jedinstvenom matičnom broju građana moći da očitaju u svojoj evidenciji ko ima pravo na kretanje i tokom perioda važenja policijskog časa.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments