Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

19. mart 2020.

Dva pacijenta koji su bili zaraženi danas su otpuštena, jer su dva puta bili negativni na novi virus, ali po reakcijama lekara, vidimo da treba da očekujemo dalje ubrzano povećavanje broja zaraženih, saopštio je na konferenciji za novinare predsednik Srbije

U Srbiju je poslednjih dana ušlo 71.180 naših državljana, više od 90 odsto iz Austrje, Italije, Nemačke, Francuske i većina njih su disciolinovani, ali ima izuzetaka, kazao je na večerašnjoj konferenciji za novinare predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Savremenim tehničkim merama pratimo da li se kreću ljudi sa italijanskim brojevima telefona. Nikoga ne prisluškujemo, ali otkrilo smo – kreću se, večeras će policija to kontrolisati - najavio je on i dodao da Srbija u narednih sedm dana moramo da budemo najpažljiviji.

Računa se da se prvi zaraženi u Srbiji, dodao je on, pojavio 4. Marta. Španija je tada imala dve žrtve, a danas ih je bilo 760, jer bolest ide „čudnom geometrijskom progresijom“.

- Očekujemo u nedeljama koje dolaze, a to vidimo po reakcijama lekara već za večeras, dalje ubrzano povećavanje broja zaraženih. Infektivna klinika je gotovo puna i sada prelazimo na bolnicu „Dr Dragiša Mišović“. Dva pacijenta otpuštena su, jer su dva puta bili negativni na koronavirus – kazao je Vučić.

Srbija je, istakao je, kupila još 200 respiratora i očekuje se da do narednog utorka oni budu u funkciji.

Do večeras, kod 103 osobe u Srbiji registrovana su ukupno 103 potvrđena slučaja COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do večeras u 18 časova, testirani su uzorci 20 osoba od kojih je šest bilo pozitivno i 14 negativno na novi korona virus, saopštilo je Ministarstvo zdravlja

U kućnoj izolaciji nalaze se četiri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok su dve osobe zadržane na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Do večeras, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 506 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments