Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

19. mart 2020.

Policijski čas, noć druga: opustele ulice, poneki kamion, dostavno vozilo, policijske patrole, kola hitne pomoći; ceo svet je u borbi protiv nevidljivog neprijatelja, a noću ta borba izgleda još teža

Videli smo grad bez ljudi. Tužno izgleda grad praznih ulica. Svetle izlozi, svetiljke, ali – nema duha grada, nema onoga što ga čini gradom: ljudi. Tu su, u svojim stanovima građani Kraljeva, iz jednog od stanova odjekuje: „Bella Ciao“, ali je bat koraka dok hodate praznom ulicom – jači od pesme.

Pogledajte večeras zabeležene kadrove u Kraljevu za vreme policijskog časa:

Širom Srbije prošle noći bilo je na desetine prijava protiv onih koji su ignorisali zabranu kretanja od 20 uveče do pet časova ujutru. U Kraljevu sinoć nije bilo takvih slučajeva, jer je policija, prema rečima nadležnih, na ulicama zaticala uglavnom one kojima se smenski rad završavao posle početka važenja policijskog časa, pa je građanima prve večeri „progledano“ kroz prste.

Ovo je drugi „policijski čas“ i u ovom trenutku niko ne može da zna koliko će ih još biti, ali – neka nada lebdi i u praznom gradu. Nada da će i posle teških noći biti lepih svanuća. I dana u kojima ćemo više umeti da cenimo sve što imamo, a što smo, koliko do juče – doživljavali kao nešto što nam pripada i uvek želeli još i više.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments