Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

22. mart 2020.

Od uvođenja vanrednog stanja i zabrane kretanja starijima od 65 godina, pomoć je najviše usmerena ka ljudima u gradovima, ali koronavirus preti i na selu, pa su u varošici Ušće ovako odlučili da pomognu svima kojima je pomoć potrebna

Život je, kažu, krug sreće, pa onda teških i opet dobrih dana. Ako prolazimo kroz teška vremena, uvek treba da verujemo da su ona najbolja tek ispred nas. A dok teška vremena traju – da se potrudimo da sami budemo što bolji.

Mnogo je onih kojima je pomoć danas potrebna. U gradovima: teško pokretnima, onima koji u domaćinstvu nemaju nikog mlađeg od 65, jer su im potomci daleko, a rodbine nemaju ili ih je zaboravila, ljudima bez primanja, onima koji su baš u ovoj kriznoj situaciji ostali bez posla, pa im ništa ne znači što prehrambene prodavnice rade kada nemaju novca da išta kupe...

Prema poslednjem popisu, ukupan broj stanovnika starijih od 65 godina na teritoriji grada Kraljeva iznosi 22.841, odnosno 18,2% od ukupnog broja stanovnika. Pomoć je, naravno, potrebna i ljudima u selima, ali angažovanje volontera važi uglavnom važi za gradske sredine. U gradovima stariji od 65 godina imaju prilikom i da se nedeljom od četiri do sedam sati ujutru snabdeju u lokalnim radnjama ili u nekom od objekata velikih trgovinskih lanaca, ali – kako da se snabdeju stariji od 70 godina koji žive van gradova?

Dejan Aleksić, vlasnik trgovine „Džulija“ iz Ušća sam je odlučio da organizuje dostavu namirnica na kućne adrese starijih sugrađana, a njegov sin zajedno sa svojim drugarima i sa još nekoliko volontera odnosi namirnice na kućne adrese. Posao su organizovali tako da od 10 do 12 časova primaju porudzbine, a od 12 do 14 časova dostavljaju, naravno, uz fiskalni račun. Svaka čast za ovaj gest!

Meštani ušćanskog kraja javljali su se našoj redakciji interesujući se i hoće li imati orgnaizovanu neku vrstu kriznog štaba za rešavanje lokalnih problema izazvanih otežanim načinom funkcionisanja svega što je do juče bilo običan život svih nas, a zainteresovani su da se i u Ušću dezinfikuje prostor oko ambulante, ispred svih javnih ustanova i u centralnoj ulici gde je protok ljudi najveći, jer kroz centar Ušća prolazi Ibarska magistrala. Potrudićemo se da na sva ta pitanja dobijemo odgovore nadležnih.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments