Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

24. mart 2020.

Za sutra su najavljene niske temperature, a u JKP „Putevi“ Kraljevo kažu da se, iako rade redukovanim snagama, sa snegom nose bez problema, pa na kolovozima nema ni snega, ni poledice

U Kraljevu trenutno ima 13 centimetara snega, koji je počeo da pada prošle noći, a danas nastavio da pada, doduše nešto slabijeg intenziteta.

 

- Situacija je za sada redovna. U toku jučerašnjeg dana osposobili smo deo mehanizacije i ljudstva, koji su u toku noći intervenisali. Nisu to naročito izražene padavine, a budući da smo imali blagu zimu, nismo imali potrebu za potrošnjom velikih količina soli – kaže Mirko Vuković, direktor JKP „Putevi“ Krajevo.

On dodaje da na zalihama ovo preduzeće ima dovoljno čvrste i tečne soli, kao i agregata, a spremna je i mehanizacija. U toku noći intervenisali su na gradskim ulicama i u prigradskim naseljima, pa na mokrim kolovozima nije bilo zadržavanja snega, niti poledice.

- Tokom noći se očekuje prestanak padavina, ali su za sutra ponovo najavljene izuzetno niske temperature, pa ćemo u svakom slučaju biti pripravni. Očekujemo da će se do četvrtka ili petka vreme stabilizovati i da ćemo moći da pređemo na letnji režim održavanja – nada se Vuković.

Na seoskim putevima interveniše se samo ako je sneg debljine više od 10 centimentara, a radnici su za sada imali više intervencija na području Studenice i Rudna, budući  da je u planiskim delovima i padavina bilo više.

U preduzeću su, navodi Vuković, posle uvođenja vanrednog sttanja, svuda gde je to bilo moguće, organizovali rad radnika u kućnim uslovima.

- Redukovali smo rad na najneoohpdnije i najminimalnije potrebe, a verovatno ćemo od kraja ove sedmice ostati samo na održavanju neophopdnih potreba za grad – poručuje direktor JKP „Putevi“ Kraljevo.

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments