Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

25. mart 2020.

Važno je da su i za vreme vanrednog stanja prodavnice dobro snabdevene, a dok predškolska ustanova „Olga Jovičić Rita“ u Kraljevu ne radi, roditelji nemaju ni obavezu plaćanja, poručeno sa Gradskog štaba

Roditelji dece koja pohađaju Predškolsku ustanovu „Olga Jovičić Rita“ treba da znaju da u vreme kada predškolska ustanova ne radi, kada deca ne odlaze u vrtiće, nema ni obaveze plaćanja. Ovu odluku posle sednice Gradskog štaba u Kraljevu saopštio je komandant Štaba dr Predrag Terzić.

On je dodao i da, što je najvažnije, na teritoriji grada sve prodavnice rade po radnim vremenu koje je propisala Vlada Srbije i da su veoma dobro snabdevene.

- U kraljevačkim prodavnicama nema nestašice bilo kakvih proizvoda, a građani koji dolaze u ove prodavnice strpljivo čekaju, disciplinovani su i još jednom želim da pohvalim disciplonovane Kraljevčane – poručio je Terzić.

Tokom prethodne večeri, dodao je, nekoliko sugrađana nije poštovalo policijski čas, a u jednom vozilu zatečeni su građani posle 17 časova.

- Vozač je bio pod dejstvom alkohola, tako da će on platiti, ne samo kaznu za nepoštovanje policijskog časa, već i zato što je vozio pod dejstvom alkohola, pa ako mu se isplati neka slobodno i neko drugi krene njegovim putem – kazao je Terzić.

On je dodao da su u prodavnice i apoteke stigle maske i alkohol i da građani Kraljeva ne treba da brinu o životnim namernicama koje mogu da kupe u svaokj prodavnici, niti imaju razloga za brigu u pogledu snabdevenosti naših apoteka.

- Trudićemo se da svi zajedno uspemo da se izborimo sa ovom situacijom, verujte svom gradu, Policijskoj upravi, Zavodu za javno zdravlje, Štabu za vanredne situacije, svi zajedno ćemo uspeti da se izborimo protiv ove pošasti. Neophodno je samo da budemo disciplinovani. Gradski štab je organizovan, apelujem još jednom na građane da poštuju mere Štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva – pozvao je Terzić.

On je ponovio da su svi privrednici dužni da poštuju zakone i odluke državnih organa i pozvao sve koji tvrde da ima poslodavaca koji radnike zovu na posao, iako su proizvodnju zvanično zaustavili, da to prijave nadležnom inspekcijskom organu.

- Niko ne može da radi ukoliko ne poseduje radni nalog i ukoliko firma nije prijavila tog radnika za rad posle 17 sati, odnosno u periodu trajanja policijskog časa. Niko nije dužan da radi, ukoliko nije prijavljen da radi posle 17 sati i ukoliko nema radni nalog za taj dan. Za svaki pojedinačni dan mora se izdati radni nalog. Molim vas da prijavite sve privredne subjekte koji ne poštuju odluke Vlade Srbije – apelovao je Terzić, podsetivši da pomoć države imati samo oni privredni subjekti koji ne otpuštaju radnike.

Znam da njima nije lako, dodao je, zato što nemaju dovoljne prihode da isplate plate i zadrže radnike:

- Ipak vas, dragi privrednici molim da budete solidarni. U prethodnih nekoliko dana naši naši privrednici su pokazali solidarnost i prema svojim radnicima ali i prema državi, mnogi od njih su uplatili sredstva, kao pomoć za kupovinu respiratora i medicinske opreme. Nadam se da će se ova solidarnost nastaviti, jer pored svega, važno je ostati čovek.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments