Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

25. mart 2020.

Još nisu stigli rezultati tri pacijenta čiji su brisevi juče odavde poslati, a o rezultatima pacijenta koji je prošle noći transportovan iz Kraljeva za Kragujevac, nismo obavešteni, jer on nije testiran na koronavirus u kraljevačkoj bolnici, kaže dr Aleksandar Macan

U Srbiji su do 15 časova danas registrovana ukupno 384 potvrđena slučaja COVID 19. Zvanično, prema rezultatima koji su saopšteni na konferenciji za novinare u Vladi Srbije koja je u toku - u Kraljevu - nema registrovanih zaraženih koronavirusom.

Od poslednjeg izveštaja do danas u 15 časova, testirani su uzorci 245 osoba od kojih je 81 pozitivno i 164 negativno na novi korona virus.

Do danas je u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana ukupno 1.161 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Komentarišući pisanje nekih medija, koji su danas objavili da i u Kraljevu postoji osoba zaražena koronavirusom (na osnovu , dr Aleksandar Macan, direktor Zavoda za javno zdravlje rekao je da još nisu stigli rezultati za tri pacijenta (dva iz Raške) sa teritorije koju pokriva ovaj Zavod, čiji su brisevi juče poslati u nacionalnu referentnu laboratoriju Torlak, odgovorio je:

- Ne znamo kada će stići njihovi rezultati. Postoji i pacijent koji je prošle noći transportovan iz Kraljeva za Kragujevac. On nije testiran u kraljevačkoj bolnici, a podatak da je on zaražen koronavirusom nemamo. Verovatno ga nećemo ni imati, jer on nije testiran kod nas – rekao je za portal Krug dr Macan.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments