Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

26. mart 2020.

Obolelom je bris uzet u Kragujevcu, gde je prebačen zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja; došao je iz Belgije, a on i njegova porodica poštovali su meru samoizolacije, tvrdi dr Aleksandar Macan i poručuje da nema mesta za paniku

Došlo je do promene epidemiološke situacije na teritoriji grada Kraljeva, imamo jedan pozitivan slučaj, potvrdio je danas dr Aleksandar Macan, direktor kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje.

- Taj uzorak nije uzet od strane Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, a pacijent je imao meru samoizolacije, poštovao je to, ali se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo pre dva dana u večernjim satima. Prevezan je na Infektivno odeljenje kraljevačke bolnice, ali je zbog svog zdravstvenog stanja odmah upućen na Infektivnu kliniku u Kragujevcu. Tamo je zadržan u prostoru predviđenom za smeštaj pacijenata sa sumnjom na zaraženost koronavirusom – pojasnio je dr Macan.

Pogledajte celu njegovu izjavu: 

Prema njegovim rečima, rezultati testa ovog pacijenta, koji pokazuju da je pozitivan, stigli su jutros. Pacijent je na respiratoru, dodao je, istakavši da za sada nije životno ugrožen, ali je njegova klinička slika ozbiljna.

- Pacijent je stanovao sa porodicom i zbog toga su već preduzete sve neophodne epidemiološke mere. Oni su bili u samoizolaciji, međutim, istražuju se i drugi eventualni kontakti, kako bi smobili potpuno sigurni da nije došlo do rasejanja virusa od strane pozitivnog pacijenta – naveo je dr Macan.

On je dodao da je zaraženi koronacvirusom došao iz Belgije, i da je bio uredno prijavljen.

- Moramo još jedanput da prođemo celu epidemiološki situaciju radi bezbednosti svih nas u gradu. Ne treba paničiti, jer je sve pod kontrolom za sada, a radimo na tome da tako i ostane u toku – poručio je direktor kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje.

Tokom jučerašnjeg dana još četiri uzorka (sva lica su iz Kraljeva) uzeta su od strane Zavoda za javno zdravlje i poslata na institut Torlak, a rezultate treba očekivati večeras.

Od dva pozitivna pacijenta iz Raške, jedan je i dalje na Infektivnom odeljenju u Kraljevu, a drugi je u kućnoj samoizolaciju u Raški.

- I za Rašku su preduzete su sve mere. Istražujemo kontakte tih ljudi iz Raške da vidimo da li će doći do širenja zaraze i koliko su kontakata imali. Pacijent koji je u kraljevačkoj bolnici je u relativno dobrom stanju, ne zahteva transport, ali to će utvrditi kliničari, a za drugog nije potrebna njegova hospitalizacija -  kazao je Macan, ističući da epidemiolozi ovog Zavoda konstantno imaju oko 400 poziva na dnevnom nivou.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments