Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

26. mart 2020.

Posle jutros potvrđenog prvog slučaja, prema najnovijim rezultatima koji su stigli sa Instituta Torlak, na koronavirus pozitivna je JOŠ JEDNA OSOBA iz Kraljeva, a tri juče testirana pacijenta nemaju virus Covid 19

Kraljevo od danas popodne ima dva zvanično registrovana pacijenta sa pozitivnim rezultatom na novi koronavisrus, potvrdio je za portal Krug dr Aleksandar Macan, direktor kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje.

Od jučerašnja četiri uzorka pacijenata iz Kraljeva, koji su poslati na Torlak, jedan je pozitivan, a tri su negativna.

- Novi slučaj, odnosno zaraženost drugog pacijenta koronavirusom nema nikakve veze sa prethodno registrovanom osobom čiji su rezultati bili pozitivni – kaže dr Macan.

I u ovom slučaju, dodao je, preduzete su sve epidemiološke mere.

U Srbiji je do 15 časova danas registrovano ukupno 457 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Za poslednja 24 časa testirani su uzorci 295 osoba od kojih je 73 bilo pozitivno, a  222 negativno na novi korona virus.

Do 15 časova danas u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 1456 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U toku prošle noći preminula su još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen COVID-19.

U pitanju je K.S. (1940.) koji je bio hospitalizovan u Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS. On se poslednjih nekoliko dana nalazio na respiratoru, a doktori su uložili maksimum tokom njegovog lečenja. Inače je bolovao od kardiomiopatije, imao je hipertenziju, hroničnu opstruktivnu bolest pluća i dijabetes melitus.

Druga je ženska osoba P.B. (1958.) koja je bila hospitalizovana u Kliničkom centru Niš. Nalazila se na respiratoru i pod stalnom pažnjom medicinskih timova, koji su učinili sve da je spasu, ali je ipak došlo do letalnog ishoda. Hronično je lečila arterijsku hipertenziju i dijabetes, kao i reumatoidni artritis.

U međuvremenu, da konferenciji za novinare u 15 časova, zvaničnici su saopštili da je u popodnevnim časovima u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu preminula još jedna žena stara 48 godina, čime se broj žrtava u Srbiji povećao na sedam.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Dejan

    Gost - Dejan

    Strašno je kojiko vam ljudi ne veruju......... !
    • Ime: Dejan