Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

29. mart 2020.

Ministarstvu zdravlja, Kriznom štabu za suzbijanje zarazne bolesti Covid 19, Vladi i predsedniku Srbije, Sindikat lekara i farmaceuta Srbije uputio je večeras hitan zahtev

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije, kao zaštitnik prava lekara i farmaceuta u državi Srbiji, traži od predstavnika Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID – 19, rukovodstva države i Ministarstva zdravlja da „bez odlaganja sprovedu sve mere zaštite zdravstvenog osoblja i obezbede opremu za ličnu zaštitu svim zdravstvenim radnicima, bez izuzetaka“.

U saopštenju ovog sindikata kaže se i:

Posebno, tražimo da ne podležu diskriminatornim obrascima prilikom obaveštavanja javnosti o slučajevima kada zdravstveni radnici oboljevaju od COVID – 19.

Takođe, molimo predstavnike medija da se uzdrže od diskriminatornog i senzacionalističkog izveštavanja o ovim slučajevima.

Lekari i medicinsko osoblje u Srbiji nosi lavovski deo posla, veoma često i bez u potpunosti adekvatne zaštitne opreme, u zbrinjavanju obolelih građana, ali i svojih kolega, jer je prema našim informacijama svaki šesti zaraženi - zdravstveni radnik!

Ako ne zaštitite lekare i medicinske sestre, neće biti zdravih da leče, što dovodi do najgoreg problema i scenarija težih od do sada viđenih. Sačuvajte nas, da mi sačuvamo narod Srbije!

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments