Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

30. mart 2020.

Izuzetno je važno da informacije koje prenose mediji budu pravovremene, istinite i da građani ne veruju onome što se samo priča, pročitali su u tabloidima ili na društvenim mrežama, poručuje gradonačelnik Kraljeva

Na današnjoj, šesnaestoj po redu, sednici Štaba za vanredne situacije u Kraljevu doneta je odluka o zatvaranju Velike pijace u Kraljevu, pri čemu će lokali koji imaju ulaz iz Beogradske ulice nastaviti da rade. Doneta je i odluku o uvećanju broja rezervoara sa dezifekcionom trečnošću, koji će biti raspoređeni još i u Vitkovcu, Oplanićima i Godačici, a od sutra će biti postavljen i jedan rezervoar u Ratini.

- Jasno smo naveli da se dezinfekciona sredstva koriste za dezinfekciju podova, kvaka, vrata, a nikako za ljudsku i životinjsku upotrebu. Na rezervoaru jasno piše namena tečnosti. Molim sve građane Kraljeva da se pridržavaju uputstava koje je dala struka. Nema nikakvih razloga da uzimate dva ili tri balona od pet litara, jer ova tečnost posle određenog vremena gubi svoja svojstva. Zašto biste nešto uzimali, skladištili u kući sedam, deset ili 14 dana, kada ta dezinfekciona tečnost neće u to vreme imati dejstvo? Ponašajmo se u skladu sa preporukama stručnih lica, a grad će obezbediti dovoljno dezinfekcione tečnosti do poslednjeg dana trajanja vanrednog stanja. Verujte Štabu za vanredne situacije, jer mi svakodnevno donosimo odluke, koje su od ključne važnosti za naš grad i zaštitu stanovništva – rekao je komandant Štaba, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, poručujući da samo zajedničkim snagama može da se prebrodi ova situacija.

Pogledajte celu njegovu izjavu:

On je, zahvaljujući se i novinarima koji proveravaju svaku informaciju, ocenio koliko je važno proveriti ono što se priča ili obavljuje na društvenim mrežama.

- Mediji sa kojima sarađujemo objavljuju informacije tek kada dobiju potvrdu stručnih lica. Izuzetno je važno da informacije koje prenose mediji budu pravovremene, istinite i da građani ne veruju onome što su pročitali na društvenim mrežama. Pravi podaci su oni koje iznosi stručni ljudi. Slušajte direktora Zavoda za javno zdravlje, kooridnatora profesora Radovana Čekanca, ljude koje iznose tačne informacije. Niko ništa ne krije, niti sme da krije – poručio je Terzić.

Tokom prethodnog dana na teritoriji grada Kraljeva, zabeleženo je jedno kršenje policijskog časa, a jedna osoba starija od 65 godina, zatečena je na ulici.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments