Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

30. mart 2020.

Uredbe o zatvaranju ili ostavljanju mogućnosti da određeni objekti ili delovi privrede u vanrednom stanju rade donosi Vlada Srbije, a mi takve odluke samo sprovodimo, tvrde u Gradskom štabu za vanredne situacije

Na Gradskom štabu za vanredne situacije u Kraljevu danas je, po preporuci Vlade Srbije doneta odluka o zatvaranju svih pijaca – najavio je Zvonko Tufegdžić, predsednik Regionalne provredne komore Raškog i Moravičkog okruga.

- Što se tiče frizerskih salona i kladionica, oni i dalje imaju mogućnost da rade, a preporuka je da u prostoru/šalteru bude samo jedan korisnik/mušterija, što će biti kontrolisano – kazao je Tufegdžić.

Pogledajte celu njegovu izjavu:

Na novinarsko pitanje kako je moguće da se zatvaraju pijace koje su mnogima jedini izvor prihoda, a kladionice ostaju otvorene, Tufegdžić je odgovorio podsećanjem da uredbe o zatvaranju ili ostavljanju mogućnosti da određeni objekti ili delovi privrede rade, donosi Vlada Srbije:

- Gradski štab  takve odluke samo sprovodi. Dakle, grad nije osnovao te objekte, niti je taj koji ih zatvara,  već samo sprovodi odluke Vlade Srbije. Naravno da su svi u problemu, a posebno oni koji su na pijaci do sada prodavalisvoje proizvde, ali ja sam i na početku ove krize naveo da je ovo ozbiljna država koja će, iako ne može da sredi kompletnu štetu, pronaći način da pomogne svakom privredniku i građaninu – smatra direktor RPK Raškog i  Moravičkog oktuga.

On je pozvao sve privrednike da u svom prostoru poštuju sve mere dezinfekcije:

- Na Štabu smo se dogovorili da privrednici koji do sada nisu mogli da dođu do dezinfekcionih sredstava, dobiju mogućnost da mesta na kojima građani uzimaju rastvorena dezinfekciona sredstva, budu dostupna i njima.

Tufegdžić je dodao i da, što se tiče otpuštanja zaposlenih na teritoriji grada Kraljeva, ima firmi koje u ovim uslovima ne mogu da rade, ali da Komora nema prijave da je došlo do značajnog otpuštanja radnika, uzrokovanih vanrednim stanjem, već iz nekih drugih razloga.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Srdjan

  Gost - Srdjan

  Bagro! Sada će se svi gurati u male, zatvorene prodavnice, pa će biti još gore. Ali mafija kladio kladionica raka puni džepove političara. Onaj Vesic u Bg to uradio, pa ga vi pratite. Ozbiljna država, hahahahahaba
  • Ime: Srdjan
 • Gost - Hvala državo

  Gost - Hvala državo

  Treba da vas bude sramota! Pijac zatvarate a kladionice rade? Šta je, ne smete da zatvorite mafijase? Ovakvo ponašanje nema nigde! Može li taj covek da objasni zašto bih se ja npr. osoba sa fakultetom a trenutno na masteru vratila u Kraljevo obzirom na ovakav stav? Otac samo radi a izdržava mene i brata koji u srednjoj školi? Možda da se zaposlim u kladionici? A rad na pijaci nam je jedini Izvor prihoda! Ni u Srbiji ne treba ostati. Svi mladi i učeni tražite napolju posao u struci koga  ovde nema!!!
  • Ime: Hvala državo