Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  1 / 5

Zvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

1. april 2020.

Mediji će i dalje dobijati sve informacije Štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva, osim onih informacija koje se tiču stanja i posledica, kaže gradonačelnik Kraljeva

Vlada Srbije usvojila je 28. marta zaključak o informisanju u vreme pandemije novog korona virusa, kojim se obaveštavanje javnosti centralizuje, a svima koji objave informacije koje se odnose na lečenje ove bolesti, a koje su saopštila “neovlašćena lica” preti se sankcijama koje važe za period vanrednog stanja.

U zaključku Vlade navedeno je da je „za obaveštavanje javnosti o stanju i posledicama zaraze zadužen isključivo Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID- 19, na čijem je čelu predsednica Vlade, a gradonačelnici, predsednici opština i lokalni štabovi za vanredne situacije zadužuju se da sve informacije u vezi stanja i posledica zarazne bolesti COVID - 19 izazvane virusom SARS- CoV-2 na svojim teritorijama “usmeravaju isključivo” ka Vladinom Kriznom štabu, koji će “obezbediti da se izvrše neophodne provere u preduzmu odgovarajuiće mere na pravovremenom i tačnom  informisanju javnosti”.

Ka Vladinom Kriznom štabu se, takođe, “usmeravaju” i “sve medicinske informacije u delu mera koje sprovode zdravstvene ustanove, zdravstveni radnici ili pravna lica koja obavljaju zdravstvenu delatnost”, i to posredstvom instituta i zavoda za javno zdravlje.

Pitali smo komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije u Kraljevu, gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića, kako će ubuduće izgledati informisanje građana na lokalu i predočili očekivanja da Republički štab izveštava građane, bar kroz saopštenja izveštava medije i građane o situaciji na lokalu.

- Mediji će i dalje dobijati sve informacije Štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva, osim onih informacija koje se tiču stanja i posledica. Sve druge informacije u pogledu preventivnih mera koje preduzima Gradski štab za vanredne situacije, podatke o angažovanju javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad, o pooći građanima, i dalje ćete dobijati od Štaba za vanredne situacije na teritoriji Kraljeva – glasio je njegov odgovor.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Ljubisa Jovašević

    Gost - Ljubisa Jovašević

    Šta će nam onda informacije ako one nisu u vezi sa epidemijom, stanjem u zdr sluzbama, obolelima i posledicama pojedinacnim i opstim? Najbolje da nikakve informacije lokalni štab ne daje.
    • Ime: Ljubisa Jovašević