Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

3. april 2020.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Kraljevo dr Aleksandar Macan kaže da je epidemiološka situacija u gradu na Ibru nepromenjena, da je sve pod kontrolom i da nema razloga za preveliku brigu; danas stižu rezultati za još šest juče testiranih (tri iz Kraljeva) pacijenata

Epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva je nepromenjena, još uvek imamo tri pacijenta kod kojih je prethodnih dana registrovan novi koronavirus Covid 19, kaže direktor kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje Aleksandar Macan.

Prema njegovim rečima, za poslednja tri dana uzeti su uzorci od 21 pacijenta (jedna osoba je bila pozitivna – to je treći pozitivan pacijent iz Kraljeva), a šest tokom jučerašnjeg dana (tri od osoba sa teritorije grada Kraljeva).

- Ti rezultati biće poznati danas popodne, sve je pod kontrolom, obavljeni su epidemiološki nadzori nad sve tri pozitivne osobe, a njihovi kontakti su stavljeni pod kontrolu. Nema, dakle razloga za brigu i za uznemiravanje stanovništva – poručio je dr Macan.

Pogledajte celu njegovu izjavu:

On je potvrdio da Raška ima pet pozitivnih pacijenata koji su hospitalizovani, a pod kontrolom su, kako je rekao, i svi njihovi kontakti. Sa teritorije Vrnjačke Banje Covid 19 registrovan je kod tri pacijenta, a za sve kontakte poztivnih na novi koronavirs određene su mere sanitarnog nadzora .

Prema rečima dr Macana, preporuka je da se svi pacijenti pozitivni na Covid 19 upućuju na lečenje na tercijarnom nivou – odnosno u klinike u većim gradovima, a mere sanitarnog nadzora na delu teritorije koju pokriva Zavod za javno zdravlje Kraljevo (Raška, Vrnjačka Banja i Kraljevo) do danas je dobilo 1.200 osoba.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments