Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

7. april 2020.

Nadležni ocenjuju da Srbija poslednjih dana ima stabilan broj obolelih, danas čak i mali pad, u nedelji u kojoj je u nekim drugim zemljama bio vrtoglavi porast broja obolelih, što je mali, obećavajući znak, ali upozoravaju da je opreznost i dalje nužna

U Srbiji je do danas u 15 časova registrovano ukupno 2.447 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do danas u 15 časova testirani su uzorci 1.074 osobe od kojih je 247 pozitivno (juče je bilo 292 od 1.192 uzorkovanih). Hospitalizovano je 1.349 pacijenata. Na respiratoru je ukupno 108 pacijenta.

Do 15 časova u Srbiji testirano je ukupno 9.626 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Nažalost, za poslednja 24 časa preminula su još dva muškarca i jedna žena, čime se broj preminulih od bolesti izazvane komplikacajama zbog virusa Covid 19 popeo na 61, odnosno ukupno 58. Svi su imali više drugih pridruženih bolesti koje su doprinele neželjenom ishodu.

Do danas su od ove bolesti u Srbiji preminule 44 osobe muškog pola i 17 ženskog.

Dr Darija Kisić Tepavćević ocenila je na konferenciji za novinare da Srbija poslednih dana ima stabilan broj obolelih na dnevnom nivou, danas čak i mali pad, u nedelji u kojoj je u nekim drugim zemljama bio vrtoglavi porast broja obolelih.

- To nam je pokazatelj da smo na dobrom putu, da znamo šta radimo, da smo odgovorni i savesni, ali ne smemo sada da posustanemo, iako ovo jeste jedan mali obećavajući znak – poručila je Kisić Tepavčević.

Kraljevo, od danas, ima još dva pacijenta pozitivna na Covid 19 (ukupno sedam, od kojih je jedan muškarac - preminuo).

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments