Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

7. april 2020.

U Kraljevu je danas, sa dve cisterne i sa ciljem biološke dezinfekcije ulica, trotoara i javnih gradskih površina, angažovan deo jedinice 246. bataljona atmosfersko biološko-hemijske odbrane (ABHO) iz Kruševca

Major Vladimir Filipović, komandant 246. bataljona Atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO) iz Kruševca kazao je da pripadnici bataljona kom komaduje dezinfekciju vrše rastvorom odgovarajuće koncentracije natrijum hipohlorita, koji se, kako je objasnio, pokazao izuzetno efikasnim sredstvom u borbi protiv koronavirusa.  

Deo jedinice 246. Bataljona ABHO danas je u Kraljevu angažovan na osnovu naređenja komandanta kopnene vojske generala Simovića sa dve cisterne angažovane za biološku dezinfekciju ulica, trotoara i javnih gradskih površina.

- Pripadnici mog bataljona, osim u Kraljevu, angažovani su i u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i u još nekim opštinama, a zadatke, za sada, sprovodimo dosta efikasno. Osim na Pripadnici bataljona obučeni su, znatno osposobljeni i motivisani za izvršavanje zadataka, imamo iskustva ispred tvog perioda i nadamo se da ćemo u saradnji sa ostalim državnim institucijama i službama što pre situaciju staviti pod kontrolu – poručio je major Vladimir Filipović.

Jedna ekipa Vojske Srbije dezinfekcija je započela u naselju Romsko 1, dok je druga bila angažovana u Ribnici, a sve lokacije na kojima će raditi, prema rečima pomoćnika gradonačelnik Kraljeva Vukmana Rakočevića utvrdilo je gradske Odeljenje civilne zaštite.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments