Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

8. april 2020.

Epidemiološka situacija u Kraljevu je neizmenjena: sedam pacijenata pozitivnih na Covid 19 (od koji je jedna osoba preminula), NEGATIVNO JE SVIH 16 UZORAKA uzetih 6. aprila, a juče je na analizu poslato još više uzoraka

Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva, u skladu sa epidemiološkom situacijom, održao je elektronsku sednicu na kojoj je konstatovano da je epidemiološka situacija na teritoriji grada neizmenjena: do sada je evidentirano sedam obolelih lica. Od uzoraka uzetih pre dva dana, svih 16 su negativni, juče su na analizu poslata još 22 uzorka.

Zabrana kretanja na teritoriji grada Kraljeva je protekla bez problema, protiv tri lica je podneta prekršajna prijava zbog kršenja zabrane kretanja, dok nije bilo slučajeva kršenja mere samoizolacije.

Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije nastavljaju redovne aktivnosti na kontroli primene propisa i odluka, a naročito onih donetih u vanrednom stanju, u cilju sprečavanja i širenja epidemije zarazne bolesti „Covid-19“, sa posebnim akcentom na kontrolu šetališta i parkova. Pored navedenih aktivnosti, Odeljenje komunalne milicije će nastaviti pružanje podrške Sanitarnoj inspekciji na uručivanju rešenja o samoizolaciji licima kojima je ova mera izrečena.

Gradski štab je usvojio inicijativu Apotekarske ustanove Kraljevo, da u cilju zadovoljenja potreba sugrađana starijih od 65 godina, organizuju svoj rad u vremenu i terminima kada je ovim licima omogućen izlazak, dok je ostalim apotekama na teritoriji grada Kraljeva upućen poziv da takođe organizuju svoj rad po istom principu.

U cilju sprovođenja epidemioloških mera, a na osnovu nadzora i uputstva Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, 7. aprila je vršena dezinfekcija ulaza stambenih zajednica – u trećem krugu dezinfekcije. Ovom prilikom dezo-barijera je proširena na površine stepeništa, gelendera i prostora između stanova, svih spratova u stambenim zajednicama.

Ekipe Civilne zaštite su juče, u saradnji sa posebnom jedinicom Vojske Srbije - ABHO, koja na raspolaganju ima dva specijalizovana vozila za ovu namenu, kao i sa ekipama iz JKP „Čistoća“ Kraljevo, izvršila je dezinfekciju romskog naselja i naselja Ribnice i Sijaće Polje. Izvršena je i dezinfekcija najfrekventnijih saobraćajnica u gradu (ulice: Vojvode Putnika, Dositejeva, Zelena Gora, Karađorđeva, mostovi preko Ibra.). Ekipe civilne zaštite nastavljaju sa 3. krugom dezinfekcije stambenih zajednica i očekuje se da tokom današnjeg dana završe ove aktivnosti.

Građani i dalje mogu da samostalno preuzimaju dezinfekciono sredstvo natrijum hipohlorit (NaOCl) sa sledećih lokacija:

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Aca

    Gost - Aca

    Pa nije bas sva Ribnica samo neki delovi
    • Ime: Aca