Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

10. april 2020.

U delu Raškog okruga koji pokriva Zavod za javno zdravlje registrovano je ukupno 29 pozitivnih pacijenata: do danas u Kraljevu 12, u Raški 14 i tri u Vrnjačkoj Banji

Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva, u skladu sa epidemiološkom situacijom, održao je elektronsku sednicu, na kojoj je konstatovano sledeće:

Epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva je izmenjena u odnosu na prethodni dan i na teritoriji grada Kraljeva je evidentirano jedno novoobolelo lice, tako da je do sada ukupno evidentirano 12 obolelih lica. Zavod za javno zdravlje Kraljevo, osim za grad Kraljevo, zadužen je i za teritorije opština Raška i Vrnjačka Banja, na kojima je registrovano ukupno 17 zaraženih lica, i to: 14 u Raški i tri u Vrnjačkoj Banji. Danas se na testiranje u Veterinarsko-specijalistički institut šalje 44 uzorka iz Kraljeva, osam iz opštine Raška i jedan iz opštine Vrnjačka Banja, a rezultati se očekuju u toku sutrašnjeg dana.

Zabrana kretanja na teritoriji grada Kraljeva je protekla bez problema, protiv tri lica je podneta prekršajna prijava zbog kršenja zabrane kretanja, dok nije bilo slučajeva kršenja mere samoizolacije.

Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije nastavljaju redovne aktivnosti na kontroli primene propisa i odluka, a naročito onih donetih u vanrednom stanju, u cilju sprečavanja i širenja epidemije zarazne bolesti „Covid-19“, sa posebnim akcentom na kontrolu šetališta i parkova.

U cilju sprovođenja neophodnih epidemioloških mera, Gradski štab je doneo zaključke o raspodeli dezinfekcionog sredstva – 70% etil alkohol, subjektima sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja u vanrednim situacijama, shodno potrebama, a u cilju suzbijanja epidemije i lične i uzajamne zaštite, navodi se u saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije u Kraljevu.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments