Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

11. april 2020.

U odnosu na broj građana, Kraljevo nema veliki broj obolelih, mislim da sada imamo potpunu kontrolu, u saradnji sa MUP-om kontakte svih obolelih stavili smo pod nadzor i za sada nemamo lokalno prenošenje bolesti, kaže dr Aleksandar Macan

U poslednji izveštaj ušli su rezultati jučerašnjih testova 58 osoba sa teritorije koju pokriva Zavod za javno zdravlje Kraljevo, od čega 50 iz Kraljeva, sedam iz Raške, a jedan uzorak uzet je od osobe iz Vrnjačke Banje.

Od 50 osoba iz Kraljeva, koje su juče testirane na novi koronavirus Covid 19, dve su pozitivne, ostalih 48 je negativno, kaže dr Aleksandar Macan, direktor Zavoda za javno zdravlje Kraljevo.

- Dva pozitivna pacijenta smeštena su na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Kraljevo i biće verovatno transportovani na tercijarni nivo - na Infektivnu kliniku u Kragujevcu. Imamo i dva slučaja u Raški od sedam testiranih, a uzorak poslat iz Vrnjačke Banje je negativan – istakao je dr Macan.

Pogledajte celu njegovu izjavu: 

Danas je, prema njegovim rečima, na analizu poslato još 60 uzoraka, od čega su 54 iz Kraljeva.

- Dostigli smo maksimum koji smo dobili od Veterinarsko-specijalističkog instituta za broj uzoraka koji će biti dnevno testirani, pa će toliki broj uzoraka (oko 60) i narednih dana slati Zavod za javno zdravlje Kraljevo.  Od ponedeljka počinje uzorkovanje i u domovima zdravlja u Kraljevu, Raški i Vrnjačkoj Banji – najavio je dr Macan, dodajući da je kadar koji će to raditi potpuno obučen i spreman.

Zavod za javno zdravlje Kraljevo će i dalje prikupljati uzorke, transportovati ih, obrađivati rezultate i slati domovima zdravlja. Dr Aleksandar Macan je ocenio da je broj od 14 pacienata pozitivnih na Covid 19 – jako mali u odnosu na broj građana:

- Mislim da sada držimo potpunu kontrolu, a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova smo sve kontakte svih obolelih stavili pod nadzor, pratimo ih. Mi, za sada nemamo lokalnu transmisiju, bar za sada, sve su to - importovani slučajevi – optimističan je direktor Zavoda za javno zdravlje Kračjevo

On je dodao da se doktorka epidemiolog zaposlena u Zavodu za javno zdravlje Kraljevo, koja je bila pozitivna na Covid 19 (iz Vraneša je, pa se „računa“ kao pozitivan oacijent iz Vrnjačke Banje), i dalje nalazi na Sajmu u Beogradu.

- Juče sam kontaktirao sa njom, ona je u dobrom opštem stanju. Trebalo je juče da bude na programu za testiranje, ali mislim će po svemu sudeći tek danas biti testirana prvi put, u utorak drugi put i očekujemo da se posle toga vrati kući. Što se tiče radnika Zavoda za javno zdravlje koji su sa njom bili u kontaktu i pod merena samoizolacije, danas je testirana poslednja grupa radnika – kazao je dr Macan, izrazivši očekivanje da i njihovi, kao i rezultati prethodnih 16 budu negativni i da će od ponedeljka rad Zavoda za javno zdravlje biti u punom kapacitetu.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments