Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

12. april 2020.

Prema informacijama iz Gradskog štaba za vanredne situacije u Kraljevu, ekipe JKP „Čistoća“ dezinfekciju će danas nastaviti u još šest prigradskih naselja, evo kojih

U cilju sprovođenja neophodnih epidemioloških mera, Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu doneo je zaključke o raspodeli dezinfekcionog sredstva – 70% etil alkohol, subjektima sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja u vanrednim situacijama, shodno potrebama, a u cilju suzbijanja epidemije i lične i uzajamne zaštite, navodi se u saopštenju Štaba

U skladu sa epidemiološkim merama i uz stručni nadzor Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, kao i podršku Nacionalnog klastera bespilotnih letelica, izvršen je tretman - dezinfekcija javnih površina u prigradskim i gradskim zonama, a sa posebnom pažnjom na površine koje su u stalnoj upotrebi (trgovi, trotoari itd.).

Takođe, uz podršku bespilotnih letelica izvršena je dezinfekcija prostora JKP „Pijaca“. Ekipe civilne zaštite, pored pružanja logističke podrške Nacionalnom klasteru bespilotnih letelica, izvršile su i dezinfekciju ulica u Kovanluku.

Danas JKP „Čistoća“ Kraljevo nastavlja dezinfekciju naselja: Kovači, Ribnica, Mošin Gaj, Bunjačko Brdo, Zmajevac i Sijaće Polje.

Civilna zaštita apeluje na sve upravnike stambenih zajednica da odrede lice ili na drugi način obezbede redovno održavanje postavljenih dezobarijera odnosno njihovo natapanje dezinfekcionim sredstvom, kao i održavanje higijene unutar objekta, a sve u cilju efikasnijeg dejstva preduzetih dezinfekcionih mera.

 

Građani i dalje mogu da samostalno preuzimaju dezinfekciono sredstvo natrijum hipohlorit (NaOCl) sa sledećih lokacija:

  

Upozorenje Štaba: zabranjeno spaljivanje biljnih ostataka!!!

Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva podseća građane grada Kraljeva i da je spaljivanje biljnih ostataka strogo zabranjeno i apeluje da se prestane sa navedenim, jer će u protivnom, navodi se u saopštenju, protiv izvršilaca biti preduzete predviđene zakonske mere.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments