Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

13. april 2020.

U Kraljevu za poslednja 24 časa nisu registrovani novooboleli, do sada je na teritoriji grada  evidentirano ukupno 16 osoba pozitivnih na Covid 19, a evo koliko uzoraka se danas šalje na testiranje u Veterinarsko-specijalistički institut

Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva, u skladu sa epidemiološkom situacijom, održao je elektronsku sednicu, na kojoj je konstatovano sledeće:

„Epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva je neizmenjena u odnosu na prethodni dan. Do sada je ukupno evidentirano 16 obolelih lica. Danas se, na testiranje u Veterinarski specijalistički institut, šalje deset uzoraka iz Kraljeva, a rezultati se očekuju u toku sutrašnjeg dana.

Zabrana kretanja na teritoriji grada Kraljeva je protekla bez problema. U toku jučerašnjeg dana protiv dva lica je podneta prekršajna prijava zbog kršenja zabrane kretanja, a protiv ukupno osam lica od petka u 17.00 do ponedeljka u 5.00 časova. Nije bilo slučajeva kršenja mere samoizolacije.

U subotu smo zabeležili tišinu na praznim ulicama grada na Ibru tokom najduže zabrane kretanja do sada (koja je trajala 60 časova): 

Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije nastavljaju redovne aktivnosti na kontroli primene propisa i odluka, a naročito onih donetih u vanrednom stanju, u cilju sprečavanja i širenja epidemije zarazne bolesti „Covid-19“, sa posebnim akcentom na kontrolu šetališta i parkova. S obzirom na trajanje zabrane kretanja, nije zabeleženo kršenje propisa.

U cilju sprovođenja epidemioloških mera sa akcentom na „gradsku higijenu“ i podršku radu i funkcionisanju JKP „Čistoća“ Kraljevo, a naročito u delu koji se odnosi na odnošenje sezonskog otpada biljnog porekla, biće angažovani dodatni ljudski i materijalni resursi iz JKP „Putevi“ Kraljevo i JKP „Vodovod“.

Prema informacijama Regionalne privredne komore, privredni subjekti se od danas mogu prijaviti za korišćenje olakšica, propisanih od Vlade Republike Srbije, u cilju ublažavanje negativnih efekata epidemije zarazne bolesti „Covid-19“, na privredu. Više informacija o navedenom možete pronaći na internet portalu Privredne komore Srbije www.pks.rs“, navodi se u saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije u Kraljevu.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments