Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

13. april 2020.

Danas počinje četvrti krug dezinfekcije stambenih zajednica, zabranjeno je spaljivanje biljnih ostataka, a izdavanje potvrde da lice ima saglasnost za kretanje tokom policijskog časa je - procedura koja traje

Ekipe civilne zaštite proteklog vikenda radile su na čišćenju i servisiranju zaštitne i opreme za dezinfekciju. Dezinfekciju su vršili radnici JKP „Čistoća“ Kraljevo, sa akcentom na naselja: Kovači, Mošin Gaj, Bunjačko Brdo, Zmajevac i Sijaće Polje. Danas će ekipe civilne zaštite nastaviti dezinfekciju - četvrti krug - stambenih zajednica, kao i dezinfekciju Specijalne bolnice „Merkur“ u Vrnjačkoj Banji, a sve uz stručan nadzor i kontrolu Zavoda za javno zdravlje Kraljevo. Dezinfekciju ulica, po utvrđenom planu, nastavlja JKP „Čistoća“.

Civilna zaštita apeluje na sve upravnike stambenih zajednica da odrede lice ili na drugi način obezbede redovno održavanje postavljenih dezobarijera, odnosno njihovo natapanje dezinfekcionim sredstvom, kao i održavanje higijene unutar objekta, a sve u cilju efikasnijeg dejstva preduzetih dezinfekcionih mera.

Građani i dalje mogu da samostalno preuzimaju dezinfekciono sredstvo natrijum hipohlorit (NaOCl) sa sledećih lokacija:

Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva podseća građane grada Kraljeva da je spaljivanje biljnih ostataka strogo zabranjeno i apeluje da se prestane sa navedenim, jer će u protivnom protiv izvršilaca biti preduzete predviđene zakonske mere.

Na osnovu naloga Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Odeljenje za društvene delatnosti Gradske uprave grada Kraljeva vršiti prijem zahteva i obradu dokumentacije vezane za izdavanje dozvola za kretanje lica za vreme zabrane kretanja.

Građani Kraljeva kojima je potrebna dozvola za kretanje u vreme kada je kretanje zabranjeno, a radi pružanja usluga – nega bolesnog lica (pomoć u kući – usluga socijalne zaštite, ali i direktno ugovorena pomoć između dva fizička lica) i usluga socijalne zaštite – personalni asistent, kao i lica kojima je pravosnažnom sudskom odlukom regulisano viđanje sa detetom (preuzimanje i vraćanje deteta od jednog roditelja), potrebno je da se zahtevom obrate Gradskoj upravi grada Kraljeva i dostave dokumenta koja potvrđuju razlog za izdavanje ove dozvole.

Lica kojima je potrebna dozvola za kretanje, zahtev sa odgovarajućom dokumentacijom (rešenje o tuđoj pomoći i nezi, rešenje interresorne komisije...), kao i podatke o osobi kojoj je pomoć potrebna, podnose na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili neposredno predaju na pomoćnom (drugom) ulazu u Gradsku upravu.

U zahtevu je nephodno navesti sledeće podatke:

- ime i prezime lica za koje se traži dozvola za kretanje, JMBG i adresa prebivališta (boravišta) ili priložiti očitanu ličnu kartu

- ime i prezime lica kojem je pomoć potrebna, JMBG i adresa prebivališta (boravišta) ili priložiti očitanu ličnu kartu

- razlog zbog kojeg je potrebno kretanje

- dokumenta koja dokazuju opravdanost podnetog zahteva, odnosno kopiju sudske presude kojom je uređeno viđanje deteta i roditelja i relaciju kretanja

- kontakt telefone oba lica.

Nakon provere dostavljene dokumentacije, Gradska uprava zahteve dostavlja Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje, nakon provere i ažuriranja, zahteve prosleđuje Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Nakon dobijanja saglasnosti od Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja o tome obaveštava jedinicu lokalne samouprave, koja obaveštava lice koje je podnelo zahtev i izdaje mu potvrdu.

Potvrda je dokaz da lice ima saglasnost za kretanje u određenom terminu i za određene potrebe.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments