Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

13. april 2020.

Prvi od planiranih 120 zdravstvenih radnika, pripadnika MUP-a i Vojske Srbije, koji su zaraženi lakšim oblikom virusa korona tokom vršenja radne obaveze, danas popodne stigli su u specijalnu bolnicu "Merkur" u Vrnjačkoj Banji

Odluku da zdravstveni radnici, zaposleni u zdravstvenim ustanovama, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koji su zaraženi lakšim oblikom Kovida 19 budu lečeni u banjama doneo je Krizni štab. Zdravstveni radnici, pripadnici MUP-a i Vojske Srbije, koji su zaraženi lakšim oblikom virusa korona tokom vršenja radne obaveze, danas popodne počeli su da stižu u Specijalnu bolnicu „Merkur“ u Vrnjačkoj Banji.

Prema rečima dr Dejana Stanojevića, direktora bolnice, očekuje se da dogovoreni borj od 120 takvih pacijenata stogne danas, sutra i prekosutra.

- Planirano je da svako bude od njih u svojoj sobi, kako bi se ostvarilo što manje kontakata – kazao je Stanojević, pojašnjavajući da je zbog toga  broj pacijenta smanjen na trećinu kapaciteta, koji inače ima oko 350 postelja.

Svi pacijenti su, kako je objasnio Stanojević, smešteni u objektu „Novi Merkuru“, jer je to bio jedini objekat koji zadovoljava sve kriterijume - da se ne ukrštaju "crveni" i "zeleni" putevi. To podrazumeva kompletu zaštitu osoblja i komfor i bolji oporavak pacijenata.

- "Crveni" i "zeleni" putevi znače da na jednoj strani ulaze lekari kroz dezobarijeru, uz kompletno oblačenje sve zaštitne opreme, sa druge strane ulaze konobari i spremačice, koji će dolaziti u kontakt sa pacijentima, dok na centralni ulaz dolaze pacijenti. Postoji i četvrti ulaz, na koji će ulaziti kuvari i magacioneri, koji će stalno biti u zelenoj zoni i neće imati kontakt sa pacijentima – objasnio je direktor „Merkura“.

Kroz trening i obuku prošli su lekari, medicinske sestre i nemedicinski sektor, a zaposleni će raditi u timovima - pet timova po tri lekara i šest sestara, i pet timova sa po tri konobara i dve spremačice, koji će, pod punom opremom, raditi u smenama od po šest sati.

Osim specijalne bolnice "Merkur" u Vrnjačkoj Banji, lakše pacijente iz ovih kategorija primeće i Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Junaković" u Apatinu, Institut za rehabilitaciju "Selters banja" u Mladenovcu, Specijalna bolnica u Banji Koviljači i Institut za lečenje i rehabilitaciju "Niška Banja".

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Nele

    Gost - Nele

    Da li je tacno,kao sto neki ljudi tvrde,da zarazeni sami odlaze do apoteke i setaju se po banjskom parku?!
    • Ime: Nele