Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

17. april 2020.

Prema rečima direktorke vrnjačkog Doma zdravlja dr Vesne Malićanin, sva tri pacijenta sa teritorije Vrnjačke Banje, imala su dva negativna testa, pa se praktično smatraju izlečenim, a i novooboleli je u dobrom zdravstvenom stanju

U utorak 14. aprila u ambulanti u Novom Selu kod Vrnjačke Banje počelo je uzorkovanje briseva pacijenata za koje se sumnja da su pozitivni na novi koronavirus Covid 19.

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, posle prvobitna tri pacijenta kod koijh je ranije dijagnostikovano prisustvo virusa Covid 19, od juče je još jedan pacijent pozitivan.

Dr Vesna Malićanin, direktorka Doma zdravlja “Dr Nikola Džamić” kaže da su nakon dobijenih rezultata postupili po određenom protokolu:

- Sastao se naš tim najbrže što smo mogli, uradili smo dodatnu dijagnostiku pacijentu, a onda je sa kompletnom opremom vozača i doktora, koji je stigao iz pripravnosti, u najkraćem vremenu, pacijent prevezen na Infektivno odeljenje u Kraljevu. Pacijent je u dobrom opštem stanju, verujem da će tako i ostati – kazala je dr Malićanin.

Vrnjačka Banja, dodala je ona, trenutno ima jednog zaraženog pacijenta, zato što su prethodna tri pacijenta, koji su ranije bili pozitivni – izlečeni.

- Iz privremene bolnice na beogradskom Sajmu, u kojoj je troje naših sugrađana sa lakšim simptomima provelo period izolacije, rezultati oba testa koji su rađeni kod sva tri pacijenta u određenim vremenskim razmacima po protokolu,bili su negativni i oni su izlečeni. Poslali smo sanitetsko vozilo u želji da ih što pre vratimo u banju – navela je direktorka banjskog Doma zdravlja.

Protokol sada nalaže da oni budu u kućnoj izolaciji 14 dana.

Nadležni su ostvarili kontakt I sa porodicom pozitivnog pacijenta. Njima su predočene mere kućne izolacije kojih će se kompletna porodica pridržavati narednih 28 dana.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments