Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

20. april 2020.

Ukupan broj osoba sa teritorije grada Kraljeva kod kojih je, od početka epidemije virusom Covid 19, test na novi koronavirus bio pozitivan - sada je 26, saopštio je danas Gradski štab za vanredne situacije

Članovi Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva i danas su održali elektronsku sednicu posle koje je saopšteno da je epidemiološka situacija na teritoriji Kraljeva izmenjena u odnosu na prethodni dan. Konstatovano je da je, od poslednjeg izveštaja, još jedna osoba pozitivna na Covid 19, tako da od početka „korona krize“ na teritoriji grada Kraljeva ima ukupno 26 potvrđenih slučajeva. Danas se, na testiranje u Veterinarski specijalistički institut, šalje 61 uzorak iz Kraljeva, a rezultati se očekuju u toku sutrašnjeg dana.

Za poslednja 24 časa, protiv osam osoba je podneta prekršajna prijava zbog kršenja zabrane kretanja i dok nije bilo slučajeva kršenja mere samoizolacije.

Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije nastavljaju redovne aktivnosti na kontroli primene propisa i odluka, a naročito onih donetih u vanrednom stanju, sa posebnim akcentom na kontrolu šetališta i parkova, kao i održavanja higijene u stambenim zgradama.

Tokom prethodnih dana, pripadnici komunalne milicije su u više navrata morali da reaguju usled nepoštovanja mere održavanja međusobnog rastojanja. Apelujemo na sve sugrađane, da poštuju propisane mere o zabrani okupljanja i zajedničkog kretanja više od dva lica, kao i o zabrani korišćenja parkova i javnih površina pogodnih za rekreativne sportske aktivnosti, jer kršenje navedenih mera povlači i određene sankcije.

Respiratorna („Covid”) ambulanta Doma zdravlja „Kraljevo“, nastavlja sa radom i u danima uskršnjih praznika, u terminu od 7.00 do 22.00 časova. Svi građani sa respiratornim poteškoćama, povišenom telesnom temperaturom, sa ili bez simptoma suvog kašlja  ili nedostatka vazduha, mogu sa javiti lično ovoj ambulanti u navedenim terminima bez obzira na zabranu kretanja, ili na brojeve telefona: 036/301-707; 060/576-22-80; 060/576-22-81; 060/576-22-82;

Crveni krst Kraljevo će po prestanku zabrane kretanja, nastaviti sa aktivnostima na pružanju podrške pri kupovini namernica i lekova, kao i distribucije paketa pomoći socijalno najugroženijim kategorijama stanovništva kojih je do sada podeljeno ukupno 450.

Danas je počeo peti krug dezinfekcije stambenih zgrada, a paralelno sa dezinfekcijom na gradskom i prigradskom području, u saradnji sa Savetima MZ, vršiće se i dezinfekcija na seoskim područjima.

Civilna zaštita apeluje na sve upravnike stambenih zajednica, da odrede lice ili na drugi način obezbede redovno održavanje postavljenih dezo barijera, odnosno natapanje istih dezinfekcionim sredstvom, kao i održavanje higijene unutar objekta, a sve u cilju efikasnijeg dejstva preduzetih dezinfekcionih mera.

Građani i dalje mogu da samostalno preuzimaju dezinfekciono sredstvo natrijum hipohlorit (NaOCl) sa sledećih lokacija:

1.         Grdica                       Ukrštanje ulica Tike Kolarevića i Mladog radnika(ispred prodavnice)

2.         Jarčujak         Ispred kafane „Evropa“

3.         Oplanići         Ispred doma kulture Oplanići

4.         Roćevići         Preko puta OŠ „Jovan Dučić“

5.         Mrsać Ispred doma kulture Mrsać

6.         Vitkovac         Ispred doma kulture Vitkovac

7.         Godačica       Ispred strugare „Vudstok“

8.         Stara čaršija  Pampula

9.         Centar            Trg Jovana Sarića

10.       Ribnica          Ispred doma kulture Ribnica

11.       Mataruška Banja      Autobuska stanica

12.       Ušće   Ispred doma kulture Ušće

13.       Vrba    Ispred DVD Vrba

14.       Ratina            Ispred doma kulture Ratina

15.       Kamenica      Ispred doma kulture Kamenica

 

16.       Bukovica       Ispred doma kulture Bukovica

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments