Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

20. april 2020.

Na „čekanju“, i dalje oni čiji rad podrazumeva okupljanje velikog broja ljudi: radnje u tržnim centrima ili oni čija delatnost podrazumeva blizak fizički kontakt: frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i fitnes centri

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i mišljenjem struke, Vlada Srbije donela je odluku kojom ublažava neke svoje ranije odluke vezane za sprečavanje širenja infekcije virusom Covid 19.

Od sutra, zabrana kretanja počinjaće u 18.00, umesto kao do sada - u 17 časova.

U saopštenju Vlade navodi se da će od sutra (utorak, 21. april) građani stariji od 65 godina moći tri puta nedeljno: utorkom, petkom i nedeljom da izlaze u šetnju od po pola sata, i to od 18 časova do jedan sat iza ponoći, najviše 600 metara od mesta stanovanja.

Od utorka će biti dozvoljen rad i poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, pa će svoja vrata moći da otvore automehaničarske i vulkanizerske radnje, obućari, krojači, radnje za hemijskih čišćenja, škole za obuku vozača, ali i one iz sveta trgovine: knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom…

U saopštenju Vlade navodi se da će od 21. aprila ponovo biti otvorene zelene pijace (na otvorenom i zatvorenom prostoru) uz, kako se navodi, obaveznu primenu svih mera zaštite protiv širenja koronavirusa.

Vlada je pozvala i sve poslodavce u oblasti građevinarstva (visokogradnja i niskogradnja) da od sutra nastave rad u punom kapacitetu. Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva (maske, rukavice i dezinfekciona sredstva) i rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance.

Poslodavci su, naglašeno je, dužni da izrade poseban plan mera rada tokom vanrednog stanja, dok su zaposleni u obavezi da to poštuju.

Oni koji i dalje nisu u mogućnosti da nastave rad su objekti čiji rad podrazumeva okupljanje velikog broja ljudi, poput radnji različitih delatnosti koje se nalaze u tržnim centrima.

Takođe, rad i dalje nije dozvoljen u delatnostima koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, tako da frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i fitnes centri i dalje ostaju zatvoreni.

Rad u objektima i delatnostima kojima je to od utorka dozvoljeno može se obavljati isključivo uz poštovanje svih mera zaštite i korišćenje sredstava za dezinfekciju i zaštitnih sredstava - maski i rukavica.

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments