Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

22. april 2020.

Od početka epidemije na teritoriji grada Kraljeva testirana je ukupno 661 osoba, od kojih je 26, odnosno 3,93% ukupnog broja testiranih bilo pozitivno na virus „SARS-CoV-2“, koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“

Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva održao je jutros elektronsku sednicu na kojoj je konstatovano da je epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva neizmenjena u odnosu na prethodni dan, s obzirom da je SVIJ*H 42 UZORKA, koji su poslati prethodonog dana, NEGATIVNO. Do sada je na teritoriji grada Kraljeva, od početka epidemije, testirana ukupno 661 osoba, od kojih je 26 l, odnosno 3,93% testiranih,  bilo pozitivno na virus „SARS-CoV-2“, koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“.  Danas se na testiranje u Veterinarski specijalistički institut, šalje 47 uzoraka iz Kraljeva, a rezultati se očekuju u toku sutrašnjeg dana.

Zabrana kretanja na teritoriji grada Kraljeva, tokom jučerašnjeg dana, je protekla bez problema. Protiv jednog lica podneta je prekršajna prijava zbog kršenja zabrane kretanja, dok nije bilo slučajeva kršenja mere samoizolacije.

Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije, sprovode redovne aktivnosti na kontroli primene propisa i odluka, a naročito onih donetih u vanrednom stanju, u cilju sprečavanja i širenja epidemije zarazne bolesti „Covid-19“, sa posebnim akcentom na kontrolu šetališta i parkova, kao i održavanja higijene u stambenim zgradama. U cilju kontrole primene novih mera Vlade Republike Srbije, Odeljenje komunalne milicije će izvršiti reorganizaciju svog rada i uvesti i rad noću.

Crveni krst Kraljevo će sprovoditi aktivnosti na pružanju podrške pri kupovini namernica i lekova, kao i distribucije paketa pomoći, kojih je do sada podeljeno ukupno 510, socijalno najugroženijim kategorijama stanovništva.

 

Centar za socijalni rad nastavlja podelu paketa za korisnike tuđe nege i pomoći, a nastavlja i sa redovnim aktivnostima prema korisnicima.

 

Ekipe civilne zaštite, uspešno su okončale peti krug dezinfekcije stambenih zgrada. Takođe, izvršena je i dezinfekcija prostora gradske knjižare Kulturnog Centra Ribnica, i pijačnog prostora unutar JKP „Pijaca“ Kraljevo. Izvršeno je postavljanje dodatnog rezervoara sa dezinfekcionom tečnosti u selu Čukojevac. U saradnji sa Savetima MZ na seoski područjima, nastavlja se sa dezinfekcijom javnih i najugroženijih površina, a sve u cilju suzbijanja pojave i širenja epidemije bolesti „Covid-19“.

Civilna zaštita apeluje na sve upravnike stambenih zajednica, da odrede lice ili na drugi način obezbede redovno održavanje postavljenih dezo barijera, odnosno natapanje istih dezinfekcionim sredstvom, kao i održavanje higijene unutar objekta, a sve u cilju efikasnijeg dejstva preduzetih dezinfekcionih epidemioloških mera.

 

Građani i dalje mogu da samostalno preuzimaju dezinfekciono sredstvo natrijum hipohlorit (NaOCl) sa sledećih lokacija:

1          Grdica            Ukrštanje ulica Tike Kolarevića i Mladog radnika(ispred prodavnice)

2          Jarčujak         Ispred kafane „Evropa“

3          Oplanići         Ispred doma kulture Oplanići

4          Roćevići         Preko puta OŠ „Jovan Dučić“

5          Mrsać Ispred doma kulture Mrsać

6          Vitkovac         Ispred doma kulture Vitkovac

7          Godačica       Ispred strugare „Vudstok“

8          Stara čaršija  Pampula

9          Centar            Trg Jovana Sarića

10        Ribnica          Ispred doma kulture Ribnica

11        Mat. Banja     Autobuska stanica

12        Ušće   Ispred doma kulture Ušće

13        Vrba    Ispred DVD Vrba

14        Ratina            Ispred doma kulture Ratina

15        Kamenica      Ispred doma kulture Kamenica

16        Bukovica       Ispred doma kulture Bukovica

17        Čukojevac     U blizini Crkve, pored puta Čukojevac - Godačica

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments