Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

23. april 2020.

Negativno je svih 47 uzoraka od prethodnog dana; na teritoriji grada Kraljeva od početka epidemije testirano je ukupno 708 osoba, od kojih je 26 bilo pozitivnih, što je 3,67 odsto testiranih; ipak, mere opreza – i dalje su neophodne

Članovi Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva na jutrošnjoj elektronskij sednici konstatovali su da je epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva neizmenjena u odnosu na prethodni dan, jer je svih 47 uzoraka, koji su poslati prethodnog dana - negativno. Do sada je na teritoriji grada Kraljeva, od početka epidemije, testirano ukupno 708 osoba, od kojih je 26, odnosno 3,67% testiranih,  bilo pozitivno na virus „SARS-CoV-2“, koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“. Danas se na testiranje u Veterinarski specijalistički institut šalje 29 uzoraka iz Kraljeva, a rezultati se očekuju u toku sutrašnjeg dana.

Mnoge građane su ovakve vesti ohrabrile, pa je sve više onih koji se šetaju bez maske, zbog čega iz Gradskog štaba ušozoravaju da je poštovanje preporučenih mera – i dalje neophodno:

- Juče je bio veoma lep dan, ali je važno da ne dozvolimo da jedan sunčan dan promeni našu, trenutno povoljnu epidemiološku situaciju. Moramo da shvatimo da će biti još sunčanih dana i da treba da se strpimo, da sačekamo da prođe vanredno stanje. Imaćemo, nakon toga, celo leto kada ćemo moći da uživamo u lepo vremenu. Zato molim sve Kraljevčane da budu discilinovani, kao što su bili prethodnih šest neelja, jer jedino ako ostanemo disciplinovani do samog kraja imamo šanse da grad sačuvamo. Bili smo odlični do sada, nstavimo tako, jer Kraljevčani to mogu - poručio je sugrađanima gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Zabrana kretanja na teritoriji grada Kraljeva, tokom jučerašnjeg dana, protekla je bez problema i nije bilo slučajeva kršenja zabrane kretanja i mere samoizolacije.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments