Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

23. april 2020.

Javno nije saopšteno ko su sve privrednici koji su pomogli najugroženijima, a predstavnici gradskih vlasti kažu da nisu spominjana imena privrednika zato što "zahvalnost ide svima svima koji su uputili pomoć, kolika god ona bila"

„Nije bitno ko je kupio jedan, a ko 10, 20, 50 ili 100 paketa, najvažnije je da su kraljevački privrednici pomogli ugroženim Kraljevčanima u ovim teškim vremenima“, ocenio je danas, prilikom obilaska magacina kraljevačkog Crvenog krsta u Konarevu – gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić. U ovom magacinu nalazi se roba koju su za potrebe najsiromašnijih građana, onih koji svakog dana zavise od Narodne kuhinje, donirali kraljevački prvrednici od čijeg novca je već kupljeno i, delom distribuirano, 3.530 paketa pomoći socijalno najugroženijim stanovnicima Kraljeva.

Gradonačelnik Terzić se zahvalio Crvenom krstu Kraljevo čiji volonteri pomažu najstarijim sugrađanima za koje kupuju neophodne namirnice i odnose na kućnu adresu, a takođe vrše i distribuciju paketa koje su obezbedili kraljevački privrednici:

- Oni su budućnost grada i zemlje, a s obzirom da su pokazali svoju humanost i požrtvovanje, nadam se da će ljudi koji neguju takve vrednosti, jednog dana voditi i ovaj grad i ovu državu.

Prema rečima gradonačelnik Terzića, grad ima ugovore o donacijama sa svim firmama i dokaze da je svaki pojedinačni paket dostavljen.

- Ne smemo dozvoliti da u ovako teškim trenucima bude bilo kakvog prostora za malverzacije, niti da ima bilo kakve sumnje da su se malverzacije dogodile ili da se događaju.

Načelnik Raškog okruga Nebojša Simović se zahvalio na pomoći privrednicima iz Kraljeva i Raškog okruga, jer je, kako je naveo, pomoć Opštoj bolnici „Studenica“ stigla i iz Novog Pazara:

- Pošto u našoj bolnici ima dosta pacijenata iz Novog Pazara i Tutina, pre par dana stigli su kreveti za invalide, kao i određene količine zaštitnih odela i maski.

Prema rečima Simovića, prethodnih nedelja nisu spominjana imena privrednika, zbog toga što „nije važno koliko je ko donirao i zato što veliku zahvalnost zaslužuju svi koji su donirali humanitarnu pomoć“.

Direktor Regionalne privredne komore Raškog i Moravičkog okruga Zvonko Tufegdžić zahvalio se privrednicima koji su donirali pakete pomoći najsiromašnijim porodicama, ali i privrednicima koji su pomoć uputili direktno Crvenom krstu koji će, prema svojim spiskovima i kroz Narodnu kuhinju, podeliti pomoć najugroženijim stanovnicima.

Prema rečima Radmile Dobrić, sekretara Crvenog krsta Kraljevo, program Narodne kuhinje Crveni krst Kraljevo radi punih 20 godina:

- Oko 600 korisnika je na našem programu. Zahvaljujući Ministarstvu za rad i socijalnu politiku i za ovu godinu, kao i prethodnih godina, obezbeđene su namirnice za devet meseci, ali zato je tu lokalna samouprava koja nam pomaže kroz nadoknadu troškova za pripremu obroka, kao i za nadoknadu ličnih dohodaka, zahvaljujući ovakvim donacijama mi uspevamo punih 20 godina da radimo u kontinuitetu.

Dobrić se zahvalila kraljevačkim privrednicima u ime svih 600 korisnika Narodne kuhinje na donaciji koja će, kako je navela, stići do korisnika usluga Crvenog krsta „kroz kuvani obrok ili kroz pakete“.

Crveni krst Kraljevo trenutno ima oko 120, od čega aktivnih oko 80 volontera koji „opslužuju“ korisnike u svom okruženju. Oni, dakle, ne dolaze u Crveni krst, ne okupljaju se, nego u dogovoru sa sugrađanima, dostavljaju im namirnice.

- Kad sve ovo prođe, dvoje-troje volontera koji su, do sada, pružili oko 60 usluga, predložićemo za Kovid medalje – otkrila je Dobrić.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Humanost

    Gost - Humanost

    Zasto se zaposljeni u javnom sektoru i politicari ne odreknu dela svojih primanja u humane svrhe a ne samo privrednici koji su i samo ugrozeni u trenutnom stanju?
    • Ime: Humanost