Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

24. april 2020.

Epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva je izmenjena u odnosu na prethodni dan, pa je sa novoobolelim licima, od početka epidemije na teritoriji grada Kraljeva registrovano ukupno 29 osoba pozitivnih na ovaj virus

Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva održao je i jutros elektronsku sednicu na kojoj je konstatovano da je epidemiološka situacija na teritoriji grada izmenjena u odnosu na prethodni dan. Registrovana su tri novoobolela lica, tako da je do sada na teritoriji grada Kraljeva registrovano ukupno 29 zaraženih Danas se, na testiranje u Veterinarsko - specijalistički institut šalju 24 uzorka iz Kraljeva, a rezultati se očekuju u toku sutrašnjeg dana.

POJAŠNJENJE:

Što se tiče broja pozitivnih pacijenata sa teritorije grada Kraljeva, koji su manji u odnosu na broj zvanično obolelih koji se mogu naći na sajtu Ministarstva zdravlja – jedno pojašnjenje: portal Krug objavljuje zvanične informacije Gradskog štaba za vanredne situacije i Zavoda za javno zdravlje Kraljevo koji se odnose na podatke o osobama koje su testirane u Kraljevu i za koje su rezultati stigli u ovdašnji Zavod za javno zdravlje. Na spisku koji se pojavljuje na www.Covid.rs, kako nam je zvanično objašnjeno, nalaze se na broju i pacijenti koji su živeli ili žive u Kraljevu, ali nisu testirani ovde, kao i oni koji  žive u nekim drugim gradovima ili opštinama (u kojima su testirani), a zvanično nisu promenili svoju adresu.

*****************************************************************************

Tokom noćašnje zabrane kretanja na teritoriji grada Kraljeva protiv dva lica su podnete prekršajne prijave, dok slučajeva kršenja mere samoizolacije nije bilo.

Epidemiološka situacija u Gerontološkom centru Mataruška Banja je neizmenjena i nema zaraženih lica među korisnicima usluga ove ustanove.

Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije sprovode redovne aktivnosti na kontroli primene propisa i odluka, a naročito onih donetih u vanrednom stanju, u cilju sprečavanja i širenja epidemije zarazne bolesti „Covid-19“, sa posebnim akcentom na kontrolu šetališta i parkova, kao i održavanja higijene u stambenim zgradama. U cilju kontrole primene novih mera Vlade Srbije, Odeljenje komunalne milicije će izvršiti reorganizaciju svog rada i uvesti i rad noću.

Centar za socijalni rad nastavlja podelu paketa za korisnike tuđe nege i pomoći, a nastavlja se i sa redovnim aktivnostima prema korisnicima.

JKP „Čistoća“ Kraljevo nastavlja rad na dezinfekciji i pranju saobraćajnica, prema utvrđenom planu.

Prema informacijama Regionalne privredne komore, jutrošnja kupovina prevashodno namenjena licima starijim od 65 godina protekla je bez problema, uz poštovanje propisanih epidemioloških mera.

Ekipe civilne zaštite su juče radile na dezinfekciji površina objekata javne namene, kao i posebno prostora Narodne biblioteke. Takođe, pružena je podrška JKP „Vodovod“ Kraljevo u primopredaji dezinfekcionog sredstva opštini Preševo, a na osnovu prethodnog zahteva. Paralelno sa dezinfekcijom na gradskom i prigradskom području, u saradnji sa savetima MZ, vršiće se i dezinfekcija na seoskim područjima.

Civilna zaštita apeluje na sve upravnike stambenih zajednica da odrede lice ili na drugi način obezbede redovno održavanje postavljenih dezobarijera, odnosno njihovo natapanje dezinfekcionim sredstvom, kao i održavanje higijene unutar objekta, a sve u cilju efikasnijeg dejstva preduzetih dezinfekcionih epidemioloških mera.

Građani i dalje mogu da samostalno preuzimaju dezinfekciono sredstvo natrijum hipohlorit (NaOCl) sa sledećih lokacija:

1.          Grdica            ukrštanje ulica Tike Kolarevića i Mladog radnika (ispred prodavnice)

2.          Jarčujak         ispred kafane „Evropa“

3.          Oplanići         ispred doma kulture Oplanići

4.          Roćevići         preko puta OŠ „Jovan Dučić“

5.          Mrsać Ispred doma kulture Mrsać

6.          Vitkovac         ispred doma kulture Vitkovac

7.          Godačica       ispred strugare „Vudstok“

8.          Stara čaršija  Pampula

9.          Centar            Trg Jovana Sarića

10.        Ribnica           ispred doma kulture Ribnica

11.        Mat. Banja      Autobuska stanica

12.        Ušće               ispred Doma kulture Ušće

13.        Vrba               ispred DVD Vrba

14.        Ratina            ispred Doma kulture Ratina

15.        Kamenica      ispred Doma kulture Kamenica

16.        Bukovica       ispred Doma kulture Bukovica

17.        Čukojevac     u blizini Crkve, pored puta Čukojevac - Godačica

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - KV

    Gost - KV

    Izvestavanje Kriznog staba je veoma sturo. Osim broja ne daju nikakve druge informacije. Mislim da bi, naravno uz obavezu zastite licnih podataka pacijenata, trebali da sugradjane informisu- kakvo je stanje pacijenata, gde su smesteni, kojeg su pola, godina, da li ima zarazenih medicinskih radnika u kraljevackoj bolnici itd. 
    • Ime: KV