Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

25. april 2020.

Negativni su rezultati i poslednje 24 testirane osobe, nema zaraženih ni u Gerontološkom centru u Mataruškoj Banji, a komunalna milicija uvela je i noćna dežurstva, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije

Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva, održao je jutros elektronsku sednicu,na kojoj je konstatovano da je epidemiološka situacija neizmenjena u odnosu na prethodni dan. I poslednja 24 uzorkovana brisa su negativni, tako da je na teritoriji grada Kraljeva i dalje registrovano ukupno 29 zaraženih lica. Danas se na testiranje u Veterinarsko specijalistički institut šalju još 32 uzorka iz Kraljeva, a rezultati se očekuju u toku sutrašnjeg dana.

Tokom jučerašnjeg dana protiv jednog lica podneta je prekršajna prijava zbog kršenja zabrane kretanja, dok slučajeva kršenja mere samoizolacije nije bilo.

U cilju suzbijanja pojave i širenja epidemije bolesti „Covid-19“, a uz podršku donacije firme DINOTEK iz Beograda, koja je omogućila JKP „Vodovod“ Kraljevo instalaciju opreme za proizvodnju dezinfekcionog sredstva – natrijum hipohlorita (NaOCl), u koordinaciji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, Gradski štab za vanredne situacije je nastavio aktivnosti na dodeljivanju ovog dezinfekcionog sredstva drugim lokalnim samoupravama (Golubac, Aranđelovac, Crna Trava, Ćićevac, Žitorađa), koje su podnele zahteve posredstvom Stalne konferencije gradova i opština.

Sa ciljem sprečavanja nastanka i širenja zarazne bolesti „Covid-19“, a na osnovu očekivanog povećanja broja posetilaca na grobljima na teritoriji grada Kraljeva, Gradski štab za vanredne situacije naložio je sprovođenje sledećih epidemioloških mera:

• svi posetioci groblja moraju nositi opremu lične zaštite – zaštitnu masku za lice i rukavice

pojedinačna grobna mesta mogu istovremeno posetiti najviše dve osobe. najviše 10 minuta, poštujući održavanje distance od dva metra sa drugim posetiocima

• strogo je zabranjeno donošenje i ostavljanje hrane na grobovima

zabranjeno je ostavljanje bilo koje vrste ambalaže, otpadaka i trave na grobovima; istu je potrebno odložiti pored glavne staze

• ulazak u Upravnu zgradu groblja je moguć za najviše dve osobe istovremeno, i one pri tom obavezno moraju koristiti opremu lične zaštite (zaštitnu masku za lice i rukavice) i održavati distancu od dva metra.

U Gerontološkom centru Mataruška Banja nema zaraženih među korisnicima usluga ove ustanove.

Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije sprovode redovne aktivnosti na kontroli primene propisa i odluka, a naročito onih donetih u vanrednom stanju, u cilju sprečavanja i širenja epidemije zarazne bolesti „Covid-19“, sa posebnim akcentom na kontrolu šetališta i parkova, kao i održavanja higijene u stambenim zgradama. U cilju kontrole primene novih mera Vlade Republike Srbije, Odeljenje komunalne milicije će izvršiti reorganizaciju svog rada i uvesti i rad noću.

Crveni krst Kraljevo, usled zabrane kretanja, u danima vikenda neće sprovoditi aktivnosti na pružanju podrške pri kupovini namirnica i lekova, kao i distribucije paketa pomoći socijalno najugroženijim kategorijama stanovništva, već će realizovati seminar o dobrovoljnom davalaštvu krvi, putem on-line prezentacije.

JKP „Čistoća“ Kraljevo nastavlja rad na dezinfekciji i pranju saobraćajnica, prema utvrđenom planu.

Ekipe civilne zaštite su u petak, 24.aprila, radile na dezinfekciji površina objekata javne namene, a posebno prostora mlečnih pijaca i gradskog Muzeja. Uporedo sa dezinfekcijom na gradskom i prigradskom području, u saradnji sa savetima MZ, vrši se i dezinfekcija na seoskim područjima, sa posebnim akcentom na dezinfekciju prostora škola, kao i prostora ispred objekata ambulanti, apoteka, prodavnica, domova kultura, mesnih zajednica i sl. U danima vikenda, a uz stručnu podršku i nadzor ZZJZKV, biće izvršena dezinfekcija prostora Specijalne bolnice „Agens“ u Mataruškoj Banji.

Civilna zaštita apeluje na sve upravnike stambenih zajednica da odrede lice ili na drugi način obezbede redovno održavanje postavljenih dezobarijera, odnosno njihovo natapanje dezinfekcionim sredstvom, kao i održavanje higijene unutar objekta, a sve u cilju efikasnijeg dejstva preduzetih dezinfekcionih epidemioloških mera.

Građani i dalje mogu da samostalno preuzimaju dezinfekciono sredstvo natrijum hipohlorit (NaOCl) sa sledećih lokacija:

1.         Grdica            Ukrštanje ulica Tike Kolarevića i Mladog radnika (ispred prodavnice)

2.         Jarčujak         ispred kafane „Evropa“

3.         Oplanići         ispred doma kulture Oplanići

4.         Roćevići         preko puta OŠ „Jovan Dučić“

5.         Mrsać        ispred Doma kulture Mrsać

6.         Vitkovac         ispred Doma kulture Vitkovac

7.         Godačica       ispred strugare „Vudstok“

8.         Stara čaršija  Pampula

9.         Centar            Trg Jovana Sarića

10.       Ribnica          Ispred doma kulture Ribnica

11.       Mat. Banja     Autobuska stanica

12.       Ušće               ispred Doma kulture Ušće

13.       Vrba    Ispred DVD Vrba

14.       Ratina            ispred Doma kulture Ratina

15.       Kamenica      ispred Doma kulture Kamenica

16.       Bukovica       ispred Doma kulture Bukovica

17.       Čukojevac     u blizini Crkve, pored puta Čukojevac - Godačica

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments