Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

25. april 2020.

Testiran rekordan broj ljudi, broj pozitivnih povećan za 296 novih, ali on procentualno nije veći od proseka prethodnih dana, a sve je veći broj i lakših slučajeva, kaže epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević

Za poslednja 24 časa danas do 15.00 u Srbiji je registrovano još 296 pacijenata pozitivnih na novi koronavirus, odnosno ukupno 7.779. Od početka epidemije od infekcije virusom Covid 19 u celoj zemlji preminula je ukupno 151 osoba, sedam za poslednja 24 časa (četiri muškarca i tri žene),

Za poslednja 24 sata testiran je najveći broj ljudi do sada u Srbiji - 5.051 osoba, od kojih je 296 pozitivno na virus Covid 19 (oko šest procenata testiranih, kao i pethodnih dana). Hospitalizovano je 3.135 pacijenata, a na respiratoru je 91 osoba.

Na konferenciji za novinare epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević saopštila je da slabi sposobnost virusa Covid 19 da izazove najteže forme bolesti i da je sve više lakših slučajeva“, a prisutnim novinarima je na pitanje o preporukama struke oko zabrane kretanja za prvomajske praznike uzvratila kontrapitanjem: "Ima li među vama nekoga ko prvomajske praznike, u slučaju ukidanja policijskog časa, ne bi proveo sa svojom porodicom?

- Ako nema – jasno vam je onda šta su naše preporuke! – poručila je Kisić Tepavčević.

Epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva je neizmenjena u odnosu na prethodni dan, s obzirom da su negativni rezultati i poslednje 24 testirane osobe, a nema zaraženih ni u Gerontološkom centru u Mataruškoj Banji. Od početka epidemije, u Kraljevu je do sada registrovano ukupno 29, na virus Covid 19, pozitivnih pacijenata.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments