Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

26. april 2020.

Konstatujući nepromenjenu epidemiološku situaciju, Gradski stab je na jutrošnjoj sednici doneo i niz zaključaka, koji se odnose na mogućnost ponovnog početka rada pojedinih delatnosti uz poštovanje propisanih epidemioloških mera zaštite

Na jutrošnjoj elektronskoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva konstatovano je da je epidemiološka situacija na teritoriji grada već drugi dan neizmenjena.

Rezultati koji su stigli za 32 osobe su negativni, tako da je od početka epidemije na teritoriji grada Kraljeva i dalje registrovano ukupno 29 zaraženih lica. Danas se, na testiranje u Veterinarsko-specijalistički institut, šalju 33 uzorka iz Kraljeva, a rezultati se očekuju u toku sutrašnjeg dana.

Protiv dva lica podnete su prekršajne prijave zbog kršenja zabrane kretanja, dok slučajeva kršenja mere samoizolacije nije bilo.

Epidemiološka situacija u Gerontološkom centru Mataruška Banja je neizmenjena i nema zaraženih lica među korisnicima usluga ove ustanove.

Gradski štab je na današnjoj sednici doneo niz zaključaka, koji se, shodno odlukama Vlade Srbije, odnose na mogućnost ponovnog početka rada pojedinih delatnosti uz poštovanje propisanih epidemioloških mera zaštite.

U cilju sprečavanja nastanka i širenja zarazne bolesti „Covid-19“, a na osnovu očekivanog povećanja broja posetilaca na grobljima na teritoriji grada Kraljeva, Gradski štab za vanredne situacije naložio je sprovođenje sledećih epidemioloških mera:

• svi posetioci groblja moraju nositi opremu lične zaštite – zaštitnu masku za lice i rukavice

• pojedinačna grobna mesta mogu istovremeno posetiti najviše dve osobe i to najviše 10 minuta, poštujući održavanje distance od dva metra sa drugim posetiocima

• strogo je zabranjeno donošenje i ostavljanje hrane na grobovima

• zabranjeno je ostavljanje bilo koje vrste ambalaže, otpadaka i trave na grobovima, potrebno ih je odložiti pored glavne staze

• ulazak u upravnu zgradu groblja je moguć za najviše dve osobe istovremeno, i one pri tom obavezno moraju koristiti opremu lične zaštite (zaštitnu masku za lice i rukavice) i održavati distancu od dva metra..

Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije sprovode redovne aktivnosti na kontroli primene propisa i odluka, a naročito onih donetih u vanrednom stanju, u cilju sprečavanja i širenja epidemije zarazne bolesti „Covid-19“, sa posebnim akcentom na kontrolu šetališta i parkova, kao i održavanje higijene u stambenim zgradama. U cilju kontrole primene novih mera Vlade Republike Srbije, Odeljenje komunalne milicije je izvršilo reorganizaciju svog rada i uvelo i rad noću.

Crveni krst Kraljevo, usled zabrane kretanja, u danima vikenda nije sprovodio aktivnosti

Ekipe civilne zaštite juče su radile na dezinfekciji površina objekata javne namene, a posebno prostora u Mataruškoj Banji oko Specijalne bolnice „Agens“, a danas će izvršiti dezinfekciju i unutar bolnice. Uporedo sa dezinfekcijom na gradskom i prigradskom području, u saradnji sa savetima MZ i podrškom JKP „Čistoća“ Kraljevo, u vidu specijalizovanog vozila za dezinfekciju, vrši se i dezinfekcija na seoskim područjima, sa posebnim akcentom na dezinfekciju prostora škola, kao i prostora ispred objekata ambulanti, apoteka, prodavnica, domova kultura, mesnih zajednica i slično.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Zoran

  Gost - Zoran

  Koliko ima izlečenih u kraljevu
  • Ime: Zoran
  • Gost - KV2020

   Gost - KV2020

   Izvestaj Kriznog staba KV je SAMO cifra novozarazenih i nista vise!
   • Ime: KV2020
 • Gost - Mama

  Gost - Mama

  Zamolila bih novinare da pitaju Krizni stab i struku kakve su preporuke i mere za decu. Zatvorene su skole i vrtici. U Kraljevu su zatvoreni svi parkovi i zabranjeno setanje pored Ibra. Da li decu treba da setamo u guzvi u glavnoj ulici ili da ne izlaze iz stanova narednih koliko meseci? 
  • Ime: Mama