Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

28. april 2020.

Na današnjoj konferenciji za novinare, član Kriznog štaba epidemiolog dr Branislav Tiodorović najavio je da će u Srbiji u ponedeljak 11. maja početi sa radom vrtići i produženi boravak u školama

Kako je na današnjoj sednici Republičkog kriznog štaba pojasnio epidemiolog dr Branislav Tiodorović, odluka da 11. maja počnu da rade vrtići i produženi boravak u školama, doneta je na današnjoj zajedničkoj sednici u Vladi Srbije kojoj su prisustvovali predstavnici države, sindikata i lekari.

Prema rečima Tiodorovića, koji je zamolio poslodavce sa imaju razumevanja za roditelje čija dece idu u vrtiće – „ne moraju svi vrtići da rade i ne moraju sva deca da dođu“.

- Rukovodili smo se iskustvima drugih zemalja, kao i podacima medicine zasnovane na dokazima da i deca mogu da se inficiraju. Međutim, sva dosadašnja istraživanja su pokazala da deca nemaju ili nikakve simptome ili imaju blage oblike bolesti - dodala je na konferenciji za novinare i dr dDarija Kisić Tepavčević.

Roditelji dece koja idu u vrtiće u Beogradu juče su dobijali upitnike u kojima je od njih zahtevano da se što pre izjasne da li imaju potrebe za slanjem dece u vrtiće. Upitnikom su traženi podaci samo "za onu decu za koju roditelji ne mogu da nađu drugo rešenje za čuvanje, odnosno gde je dovođenje deteta u predškolsku ustanovu jedina mogućnost da bi roditelji mogli da nastave da rade".

Kako će izgledati ublažavanje mera koje podrazumevaju rad vrića i otvaranje produženih boravaka u školima u Kraljevu, redakcija portala Krug pokušaće da saznamo narednih  dana i odmah izvestiti.

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments