Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

1. maj 2020.

Prema planu Ministarstva prosvete, osmaci koji se ranije nisu prijavili elektronskim putem za upis u specijalizovane srednje škole, moći će to da  učine od 18. do 21. maja, a uskoro se očekuje pravilnik o polaganju prijemnih ispita

Prijemni za upis u Matematičku gimnaziju i matematička odeljenja biće 9. juna, a dan kasnije – 10. juna polagaće đaci koji konkurišu za upis u odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za IT i za fiziku. Pre toga su prijemni ispiti u baletskim školama, koji su planirani od 7. do 9. juna.

Prijemni za učenike sa posebnim sposobnostima za scenske i audio-vizuelne umetnosti planiran je za 10. jun, dok će 11. juna polagati oni koji žele da nastave školovanje u odeljenjima za talentovane za istoriju i geografiju. Još nije poznato u kojim gimnazijama će biti ponuđeni ovi obrazovni profili pošto se uvode prvi put.

Prijemni ispit za upis učenika koji su nadareni za biologiju i hemiju biće 12. juna. Kandidati koji nameravaju da upišu Filološku gimnaziju i filološka odeljenja polagaće 12, i 13. juna, dok će prijemni u muzičkim i u umetničkim školama biti od 12. do 14. juna.

Za đake koji konkurišu za upis u Sportsku gimnaziju i sportska odeljenja podnošenje dokumentacije je predviđeno za 8. i 9. jun. Tada će se održati i prijemni za upis u bilingvalna odeljenja.

Upis u sedmi razred osnovne škole u specijalizovana matematička odeljenja i odeljenja sa dvojezičnom nastavom, provera znanja je planirana 20. juna.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments