Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

11. maj 2020.

Inspekcije će, najavio je Gradski štab za vanredne situacije, nastaviti kontrolu poštovanja epidemioloških mera u ugostiteljskim objektima, a od danas je planirana kontrola sprovođenja mera i u javnom prevozu

Na jutrošnjoj elektronskoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji Kraljeva konstatovano je da nema promene epidemiološka situacije na teritoriji grada u odnosu na prethodni dan. Nisu registrovani novi pozitivni pacijenti, tako da je od početka epidemije, na teritoriji grada Kraljeva, evidentirano ukupno 47 osoba pozitivnih na novi koronavirus koji izaziva zaraznu bolest Covid-19. Od početka epidemije, testirano je ukupno 1.479 osoba na teritoriji grada Kraljeva, od kojih je 47 (3,18%) zaraženih. Danas se na testiranje u Veterinarsko specijalistički institut šalju 54 nova uzorka.

U Gerontološkom centru Mataruška Banja nema zaraženih korisnicima usluga, ni među zaposlenima koji se nalaze pod merama karantina.

Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije planiraju nastavak aktivnosti na kontroli rada ugostitelja u sladu sa epidemiološkim merama i upoznavanje sa izmenama Zakona i novim kaznenim odredbama. Takođe, s obzirom na ponovni početak rada gradskog prevoza, planirana je kontrola sprovođenja mera u javnom prevozu.

Zahvaljujući donaciji firme DINOTEK iz Beograda, koja je omogućila JKP „Vodovod“ Kraljevo instalaciju opreme za proizvodnju dezinfekcionog sredstva – natrijum hipohlorita (NaOCl), Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva je nastavio aktivnosti na dodeljivanju ovog dezinfekcionog sredstva drugim lokalnim samoupravama. Do sad su obratile 32 lokalne samouprave, kojima je odobreno preuzimanje ukupno 10.840 litara natrijum hipohlorita (NaOCl), a koje će biti realizovano u narednim danima.

Crveni krst Kraljevo je, sa ukidanjem zabrane kretanja, obustavio rad kol centra za pomoć starijim sugrađanima za nabavku osnovnih životnih namirnica i lekova i nastavio redovne aktivnosti.

Centar za socijalni rad nastavlja redovne aktivnosti prema korisnicima, povećanim intenzitetom. Pokrenuta je revizija prava na novčanu socijalnu pomoć, koja je bila odložena usled proglašenja vanrednog stanja.

JKP „Čistoća“ Kraljevo, posle pauze za vikend, nastavlja da radi na dezinfekciji i pranju saobraćajnica, prema utvrđenom planu.

Civilna zaštita nastavlja aktivnosti na sprovođenju epidemioloških mera, a poseban akcenat od danas, biće na podršci ponovnog uspostavljanja funkcionisanja javnog prevoza, kao i Predškolske ustanove u uslovima propisanih epidemioloških mera.

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments