Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

12. maj 2020.

U Ušću meštani koji žive na višim kotama leti nemaju vodu, pa je za rešavanje ovog problema, prema ocenama nadležnih, najpre potrebno rešiti imovinsko-pravne odnose za izgradnju bunara, a kasnije i cele mreže uz pomoć države

Posebna tačka današnje sednice Gradskog veća, odnosila se na proces rešavanja vodosnabdevanja u Ušću. Većnici su usvojili predlog o kojem će na narednoj sednici skuptine odlučivati kraljevački odbornici, da se u javnu svojinu grada Kraljeva pribave parcele koje se nalaze u varošice Ušče, a koje će služiti za izgradnju bunara za vodosnabdevanje Ušćana. Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić podsetio je da slične probleme ima i Mataruška Banja, naglasivši da je urađen projekat pomoću kojeg će grad moći da konkuriše za državna sredstva.

- U Mataruškoj Banji smo započeli proces rešavanja  problema snabdevanja 2016. godine, a kao što znate ,,Prirodno lečilište Bogutovačka i Mataruška Banja" nije bilo vlasnik samo ,,Termala", ,,Kapice" i hotela “Mineral” u Bogutovačkoj Banji, već i vlasnik kompletne vodovodne mreže Mataruške Banje. Iz tog razloga, morali smo da gradsku vodu, preko Žiče i Gotovca, dovedemo do ulaska u Matarušku Banju i izdvojimo dodatna finansijska sredstva, kako bismo izgradili primarnu i sekundarnu vododvodnu mrežu u samoj Mataruškoj Banji i rešili veliki problem vodosnabdevanja – podsetio je Terzić.

On je ocenio da je izuzetno važno da se reši problem vodosnabdevanja Ušća, u kojem mesna zajednica upravlja vodovodom, a meštani koji žive na višim, tokom letnjih meseci nemaju vodu.

- Zato je nepohodno rešiti imovinsko-pravne odnose, izgraditi bunare, a nakon toga, izgraditi kompletnu vodovodnu mrežu na teritoriji čitavog Ušća. Grad Kraljevo je zajedno sa JKP ,,Vodovod" izgradio projekat, koji će omogućiti da konkurišemo za pomoć od države, kako bismo svim meštanima Ušća omogućili zdravu i bezbednu pijaću vodu-  naveo je Terzić.

                   Jovana Ristić

foto: I love Ušće

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments