Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

14. maj 2020.

Korisnik usluge Narodne kuhinje u Kraljevu svakodnevno dobije po pola litra kuvanog obroka i pola vekne hleba, a zahvaljujući privrednicima Kraljeva, preko Crvenog krsta, najsiromašniji su danas dobili i porodične pakete sa hranom

U okviru Nedelje Crvenog krsta, najsiromašnijim građanima Kraljeva, korisnicima usluga Narodne kuhinje, danas su podeljeni porodični paketi hrane, koje su obezbedili privrednici grada Kraljeva.

Radmila Dobrić, sekretar Crvenog krsta Kraljevo podsetila je da se ovogodišnja Nedelja Crvenog krsta zbog epidemije koronavirosa širom Srbije ne obeležava na tradicionalan način, kao i da je ovogodišnji akcenat pružanja pomoći stavljen na uklanjanje posledica Covida -19, bolest izazvana novom vrstom koronavirusa ostavio na najugroženije kategorije društva.

Ona je dodala da je Kraljevo još jednom pokazalo da je solidaran grad, s obzirom da je danas zahvaljujući privrednicima grada, 200 najugroženijih porodica dobilo pakete sa osnovnim životnim namirnicama.

- Najsiromašniji sugrađani, korisnici usluga Narodne kuhinje svakodnevno u njoj dobijaju pola litra kuvanog obroka i pola vekne hleba, ali zahvaljujući privrednicima Kraljeva, danas smo u mogućnosti da im darujemo i porodične pakete sa hranom. Ovaj potez naših privrednika je dokaz koliko zapravo nečije malo, nekome znači mnogo, a Kraljevo je još jednom dokazao da je solidaran grad - istakla je Dobrić.

Jedna od korisnica usluga Narodne kuhinje, kaže da svaka pomoć za njenu devetočlanu porodicu znači mnogo:

- Mi smo dugogodišnji korisnici Narodne kuhinje. Obroci koje dobijamo u su dobri i obimni, a vole ih i deca. Mnogo nam znače i vekne hleba koje dobijamo, jer ostane i za večeru. Veliko hvala Crvenom krstu i ljudima koji su omogućili da danas dobijemo pakete sa hranom.

       Jovana Ristić

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments