Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

15. maj 2020.

Na testiranje u Veterinarsko-specijalistički institut danas se šalju 44 nova uzorka, sa kojima, broj testiranih sa teritorije grada Kraljeva od početka epidemije iznosi 1.622, a broj registrovanih pozitivnih na Covid 19 – ukupno 50

Članovi Gradskog štaba za vanredne situacije u Kraljevu na jutrošnjoj elektronskoj sednici konstatovali su da je epidemiološka situacija u gradu – nepromenjena, jer nisu registrovani novi pozitivni pacijenti. U svom saopštenju Gradski štab rezimira da je od početka epidemije na teritoriji grada Kraljeva evidentirano ukupno 50 osoba pozitivnih na virus koji izaziva zaraznu bolest Covid-19. Od početka epidemije, testirane su ukupno 1.622 osobe na teritoriji grada Kraljeva, od kojih je 50 (3,08%) zaraženih. Danas se, na testiranje u Veterinarsko-specijalistički institut, šalju 44 nova uzorka.

U Gerontološkom centru Mataruška Banja nema zaraženih  među korisnicima usluga ove ustanove, kao ni među zaposlenima, koji se nalaze pod merama karantina.

Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije sprovode redovne aktivnosti na kontroli primene epidemioloških mera. Oni su vršili kontrolu rada javnog i taksi prevoza, nelegalnog linijskog prevoza, kao i rada ugostiteljskih objekata, kod kojih su pronađene određene nepravilnosti, o čemu je obaveštena sanitarna inspekcija. Kontrola poštovanja mera u vrtićima Predškolske ustanove je, kako se konstatuje u saopštenju - na visokom nivou.

Crveni krst Kraljevo je, sa ukidanjem zabrane kretanja, obustavio rad kol centra za pomoć starijim sugrađanima za nabavku osnovnih životnih namirnica i lekova i nastavio redovne aktivnosti. S obzirom na dodelu 750 porodičnih paketa higijene od USAID, kao i očekivanih 750 paketa hrane od Crvenog krsta Srbije, trenutne aktivnosti su usmerene na utvrđivanje kriterijuma raspodele i formiranje spiskova, nakon čega je planirana i raspodela.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments