Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

16. maj 2020.

Posle duže bolesti 14. maja u Americi je preminuo akademski slikar i nekadašnji direktor JP „Ibarske novosti“, Kraljevčanin Nenad Stefanović, koji je poslednjih 20 godina živeo i radio u Los Andjelesu

U Los Anđelesu u Sjedninjenim Američkim Državama, pre dva dana posle duže bolesti preminuo je Nenad Stefanović, akademski slikar.

Do 2000. godine živeo je u Kraljevu, gde je bio profesor likovnog obrazovanja u Tehničkoj školi. Nenad Stefanović je bio i direktor JP „Ibarske novosti RTV Kraljevo“, u periodu posle protesta 1997. i 1998. godine .

Bio je potpredsednik Srpskog pokreta obnove i član te stranke od osnivanja, osnivač i pedagog u Školi crtanja i slikanja, posle koje je više od 80 učenika, zahvaljujući sopstvenom trudu i radu, ali i nesebičnom zalaganju njihovog profesora i mentora, upisalo Umetničku školu u Nišu, Fakultet primenjenih umetnosti, Likovnu akademiju i Arhitektonski fakultet u Begradu. S ljubavlju i nesebičnim otkrivanjem slikarskih tajni, Nenad Stefanović uvodio je svoje učenike u najlepsu profesiju.

Imao je više izložbi u Kraljevu, Beogradu i nekoliko u inostranstvu. Kraljevčanima je poznat kao potretista i slikar realista, ali i kao neumorni borac za demokratiju i slobodu. Njegovi nagradjeni radovi nalaze se u Narodnom muzeju Kraljevo, a nekoliko slika je kod kolekcionara.

Poslednjih 20 godina živeo je i radio u Americi u Los Andjelesu, gde se i upokojio. Nenad Stefanović, po sopstvenoj i želji porodice da mu Gospod podari Carstvo nebesko i večno sećanje, biće sahranjen po svim pravoslavnim običajima.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Goran Stojiljković

  Gost - Goran Stojiljković

  Bio si dobar drug i najbolji crtač u odeljenju u umetničkoj školi " Đorđe Krstić " u Nišu .
  Počivaj u miru, neka ti je laka zemlja .
  • Ime: Goran Stojiljković
 • Gost - Владимир Богавац

  Gost - Владимир Богавац

  Почивај у миру, нека ти је лака земља.
  • Ime: Владимир Богавац
 • Gost - HADŽI MOMIR BAKRAČEVIĆ

  Gost - HADŽI MOMIR BAKRAČEVIĆ

  NEKA MU JE LAKA ZEMLJA
  • Ime: HADŽI MOMIR BAKRAČEVIĆ