Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

20. maj 2020.

U Kraljevu je danas održana deseta akcija dobrovoljnog davanja krvi od proglašenja vanredbog stanja; na svakoj je, u proseku, prikupljeno po 30 jedinica krvi, a danas su humanost pokazali sportisti i sportski radnici

Pozivu „Dajte krv, spasite nekom život“, ličnim primerom u akciji dobrovoljnog davanja krvi danas su se odazvali kraljevački sportisti, članovi Sportskog saveza Kraljevo i gradski čelnici.

Na samom početku akcije, koja je organizovana u zgradi Crvenog krsta Kraljevo, pojavilo se 13 sportista i sportskih radnika, a ostali su, dolazili etapno, onda kada su im to dpzvolile obaveze, jer - sportisti Kraljeva se građanima, ovakvim akcijama dobrovoljnog davanja krvi, odužuju i za podršku koju njima građani pružaju bodreći ih na terenima.

Na inicijativu Ivana Bunardžića, gradskog većnika i Miloša Simovića, predsednika Sportskog saveza Kraljeva, članovi Upravnog odbora Sportskog saveza, aktuelni i bivši kraljevački sportisti sportski i prosvetni radnici, danas su u prostorijama Crvenog krsta Kraljevo učestvovali su u akciji dobrovoljnog davanja krvi, koju je podržao i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, redovan davalac krvi.

On je, pre nego što je dao krv, podsetio da su za vreme vanrednog stanja kraljevački sportisti obišli nekadašnje fudbalere, košarkaše i druge sportiste koji su slavu grada Kraljeva pronosili širom bivše Jugoslavije, porazgovarali sa njima i uručili im pakete pomoći

- Jedan veliki sportski događaj ostao je u senci koronavirusa, jer je ove godine u naš grad, posle više od 40 godina, stigla medalja u kolektivnom sportu sa loptom. Igračice Ženskog košarkaškog kluba Kraljevo osvojile su medalju 15 minuta pre proglašenja vanrednog stanja i zbog toga nije bilo prilike da čestitamo ovim devojkama. To je najveći uspeh kraljevačkog kolektivnog sporta još od 1979. godine, kada je Odbojkaški klub Ribnica postao osvajač Kupa nekadašnje Jugoslavije.

Gradonačelnik Kraljeva rekao je kako veruje da će naredne godine iz gradskog budžeta biti izdvojeno više sredstava za sport, jer je „cilj da se mladi ljudi bave sportom, zdravo žive i da pomažu drugima, jer ovo danas nije samo lekcija o sportskom ponašanju, već o humanosti.“

- Naš Sportski savez promoviše sport, zdrav život i motiviše decu da se bave sportom, ali je i društveno odgovoran, a ovo je dobra prilika da se krv donira onima kojima je najpotrebnija – ocenio je Miloš Simović, pohvalivši prosvetne radnike koji su podržali akciju.

Prema rečima Snežane Apostolović, stručnog saradnika za zdravstvena pitanja Crvenog krsta Kraljevo, današnja akcija deseta je po redu održana od proglašenja vanredbog stanja, a na svakoj je, u proseku, prikupljeno po 30 jedinica krvi. Ona je navela da je bilo potrebno mnogo truda i energije da se akcije realizuju dok je za sve važio apel „ostani kod kuće“.

- Krv je neophodna 365 dana u godini, postoje pacijenti koji ne mogu da se leče bez krvi. Ovo je prilika da pohvalimo sve redovne dobrovoljne davaoce krvi i da apelujemo na one koji su zdravi da „daju krv i spasu nekome život“ – kazala je Apostolović

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments